Απειλή γονιού σ΄εκπαιδευτικό:Θα σε σκοτώσω&θα σε θάψω (VID)

Συνέχεια στις καταγγελίες που ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με απειλές γονιών σε εκπαιδευτικούς, δόθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι.
Καλεσμένοι ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού και ο Ντίνος Έλληνας, Πρόεδρος της Συντονιστικής Σχολικών Εφορειών.

Ο Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε έξαρση των φαινομένων με απειλές γονιών κατά εκπαιδευτικών. «Αυτοί οι λίγοι γονείς με επιθετική τάση, το τελευταίο διάστημα έφθασαν στα άκρα. Δεν είναι μια η περίπτωση

της απειλής. Ήταν δυο, σε δυο 24ωρα», ανέφερε.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συγκεκριμένο περιστατικό, όπου γονιός όχι μόνο απείλησε με όπλο εκπαιδευτικό, αλλά εκτόξευσε απειλές ότι θα τον «σκοτώσει και θα τον θάψει».

Άλλη περίπτωση με επιθετική συμπεριφορά γονιού, είναι ότι είχε παράπονο ότι εκπαιδευτικός έκανε παρατήρηση στο παιδί του να σιωπήσει εν ώρα μαθήματος.
«Είδαμε γονείς να μπαίνουν στις τάξεις και να παίρνουν τα παιδιά τους, με τη δικαιολογία ότι δεν θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το μάθημα.

Ζητήσαμε από το Υπουργείο να ξεκαθαρίσουμε τη διαδικασία, σεβόμαστε το δικαίωμα γονέα για παράπονο. Υπάρχουν προβλήματα και πρέπει χωρίς καθυστέρηση να λυθούν», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Από πλευράς του, ο Ντίνος Έλληνας ανέφερε ότι πρέπει «να λέμε την αλήθεια. Με τα νέα νομοθετικά μέτρα, τα οποία ολοκληρώνουμε μέχρι τέλος Ιουνίου, πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα διορθωθούν».

Κληθείς να απαντήσει για τη φύση των μέτρων, σημείωσε ότι «τα μέτρα αφορούν περισσότερη αυτονόμηση σχολικών εφορειών και τις ποινικές ρήτρες αν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση κονδυλιών».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα με τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔ μετά το 01.50.

Keywords
Τυχαία Θέματα