Επικίνδυνα ψάρια απειλούν τους λουόμενους στα κατεχόμενα

Επικίνδυνα ψάρια έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες των κατεχομένων, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Επίσης, η αποφυλάκιση του Τούρκου σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ, η αύξηση της ανεργίας, οι αντιδράσεις των παραγωγών λόγω της μη καταβολής αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές, οι δηλώσεις «βουλευτών» για άρση της «βουλευτικής ασυλίας» και οι δηλώσεις του «πρωθυπουργού» ότι μόνο το 40% των «δημοσίων υπαλλήλων» είναι αποδοτικοί, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με

τίτλο «Οι παραγωγοί περιμένουν τις αποζημιώσεις», γράφει ότι απογοητευμένοι είναι οι παραγωγοί λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεων από την «κυβέρνηση» για τις καταστροφές που υπέστησαν οι σοδειές τους λόγω φυσικών καταστροφών. Αναφορά γίνεται και σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην κατεχόμενη Μια Μηλιά. Γράφει, ακόμα, ότι κίνδυνο για τους λουόμενους αποτελεί η εμφάνιση στις θάλασσες στα κατεχόμενα των επικίνδυνων ψαριών Δράκαινα (Trachinus draco).

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Λογοδοτήστε», γράφει ότι αποφυλακίστηκε από τις τουρκικές φυλακές και επέστρεψε στο νησί μέσω Λάρνακας, ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος χθες επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας και μίλησε για την εμπειρία του στις τουρκικές φυλακές. Προβάλλει, ακόμα, την απόφαση του Ισραήλ να γίνει ο φιλικός αγώνας Αργεντινής- Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα, αλλά και την αντίδραση του ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην Παλαιστίνη. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα πρωτοσέλιδα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πέραν του μισού των υπαλλήλων είναι μη αποδοτικοί», αναφέρεται σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σε παράνομο τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη «δημόσια υπηρεσία», λέγοντας ότι μόνο των 40% των υπαλλήλων είναι αποδοτικοί στην εργασία τους και ότι χρειάζεται άμεση μεταρρύθμιση του «δημόσιου τομέα». Αλλού αναφέρεται στην παρασημοφόρηση του ιδρυτή του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής για την προσφορά του στον χώρο της εκπαίδευσης. Γράφει, ακόμα, ότι κατά τον έλεγχο της «αστυνομίας», εντοπίστηκε οδηγός λεωφορείου, ο οποίος οδηγούσε το όχημα φορώντας μόνο το ένα παπούτσι του.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Απολύτως αποφασισμένη η αντιπολίτευση», γράφει ότι τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» στηρίζουν πλήρως την απόφαση για δημιουργία «ειδικής επιτροπής» για εξέταση της άρσης της ασυλίας «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Γράφει αλλού ότι, χαρά έδωσε στα παιδιά που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ογκολογική μονάδα σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, η εκδήλωση που έγινε, κατά την οποία τους δόθηκαν τα δελτία προόδου. Προβάλλει, ακόμα, τα κοινά έργα του Δήμου Λευκωσίας με τον «δήμο» κατεχόμενης Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει τις δύο πλευρές της πόλης.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το μεγαλύτερο ποσοστό εργοδότησης στην Αμμόχωστο», προβάλλει στοιχεία του «υπουργείου εσωτερικών» σχετικά με τους αριθμούς των εργαζομένων σε «δήμους» και γράφει ότι η μεγαλύτερη αύξηση εργαζομένων σε «δήμο» είναι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αφού ενώ το 2013 ο αριθμός ήταν 285, το 2017 έφτασε τους 310 εργαζομένους. Αναφορά γίνεται και στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα σε σύγκριση με τις ελεύθερες περιοχές. Γράφει, ακόμα, ότι ομάδα «αστυνομικών» διενήργησε χθες ελέγχους σε φορτηγά στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, στα πλαίσια εκστρατείας για την πρόληψη του εγκλήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα