Π.Νικολαΐδης: Παραπληροφόρηση οι απαλλαγές-Επιτυχημένοι οι μαθητές

Για παραπληροφόρηση που πηγάζει μέσα απ’ την Κυβέρνηση για το ζήτημα των απαλλαγών των εκπαιδευτικών έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαίδης.

Ο κ.Νικολαίδης μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα και σε έντονο ύφος, χαρακτήρισε ως παραπληροφορημένους όσους «υιοθετούν» όπως είπε, τον όρο απαλλαγές. «Πρόκειται για ανάθεση άλλων καθηκόντων εκτός σχολικής μονάδας», ξεκαθάρισε.

Τόνισε ότι θα πρέπει να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία για το ποια κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

«Εμείς είμαστε εταίροι. Αν αποφασίσει η Κυβέρνηση ότι θα δώσει άλλη κατεύθυνση να μας το πει».

Κληθείς να απαντήσει στον Χρύσανθο Τσουρούλλη, γιατί οι μαθητές μας είναι αποτυχημένοι, ο κ.Νικολαίδης απέρριψε κατηγορηματικά την αναφορά αυτή, λέγοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας το μόνο που ξέρει είναι ο μέσος όρος. Αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει όπως τόνισε. «Το 40% δίνει λευκή κόλλα γιατί θέλουν μόνο να περάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει καμιά αποτυχία στους μαθητές. Είστε παραπληροφορημένοι και εσείς και όλοι. Δεν είναι αποτυχημένοι οι μαθητές», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

«Ουδόλως επηρεάζουν το ωράριο μας οι απαλλαγές αλλά το δημόσιο σχολείο. Οι πολιτικές της κυβέρνησης στρέφονται ενάντια στο δημόσιο σχολείο
Είναι μια πολιτική για να πληγεί το δημόσιο σχολείο. Σκοπός είναι να οδηγήσουν μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση», ανέφερε ο κ.Νικολαΐδης.

Μίλησε επίσης για παράπλευρες απώλειες από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ανέφερε ότι ψεύδεται ο Υπουργός λέγοντας ότι μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα και ότι υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Αναφορά έγινε δε και στα όσα δηλώνει ο Γενικός Ελεγκτής τον οποίο δημόσια, προκάλεσε ο Παντελής Νικολαΐδης αφού όπως λέει δεν κυβερνά αυτός αλλά η Κυβέρνηση. Τόνισε δε ότι ο Γενικός Ελεγκτής εφαρμόζει πολιτικές της παγκόσμιας τράπεζας.

Δείτε στο βίντεο πιο πάνω τα όσα ανέφερε στις Τομές στα Γεγονότα ο κ.Νικολαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα