Τούρκοι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα πλουτίζουν από ε/κ περιουσίες (BINTEO)

 Βαθιά χωμένοι σε σκάνδαλα διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος οι Τούρκοι επιχειρηματίες που σφετερίζονται περιουσίες ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Τα σκάνδαλα αποκαλύπτει ο τούρκικος Τύπος, ο οποίος καταπιάνεται με τους διαγωνισμούς ανάθεσης των παράνομων έργων.

Το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, το πανδημικό κέντρο ακόμα και δρόμοι και δήθεν περιβαλλοντικά έργα στην περίκλειστη Αμμόχωστο, όλα δόθηκαν στην εταιρεία Τασάπι, μέσω παράνομων διαγωνισμών που προκήρυξε η Τουρκία.

Αυτή

η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Μπιργκιούν, έχει ιδιοκτήτη τον Εμρουλάχ Τουράνι, ο οποίος συνελήφθει κατά την επιχείρηση διαφθοράς της 17ης-25ης Δεκεμβρίου, του 2013 στην Τουρκία.

Δείτε επίσης: «Φρένο» στο φαγοπότι με τις τ/κ περιουσίες - Έπιασε δουλειά το ειδικό κλιμάκιο

Ο κύριος Τουράνι, ο οποίος πλουτίζει από τον σφετερισμό της ελληνοκυπριακής γης και φαίνεται εξασφάλισε από τους παράνομους διαγωνσιμούς,  τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ.

Για το σκάνδαλο είχαν ερευνηθεί, πολλά πρόσωπα που εμπλέκονταν με το κόμμα του τότε πρωθυπουργού και νύν Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έγιναν πολλές συλλήψεις ατόμων, που συνδέονταν με διάφορους τρόπους με το κόμμα του Ερντογάν.

Ο Emrullah Turanl, ήταν ένας από τους επιχειρηματίες, φιλικά προσκείμενος, προς το κόμμα ο οποίος συνελήφθη. Επρόκειτο για υπόθεση  δωροδοκίας, διαφθοράς, απάτης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπόριο χρυσού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο έκανε λόγο για βρώμικη επιχείρηση εναντίον του και ο Εμρουλάχ Τουράνι, σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι ο μοναδικός σύμμαχος του Ερντογάν, ο οποίος επωφελείται από την παράνομη κατοχή.

Όπως αναφέρεται το παράνομο έργο ύδρευσης των κατεχομένων το ανέλαβε η εταιρεία Kalyon Insaat, ενώ Limak Construction, διαθέτει ξενοδοχείο στο Τρίκωμο.

Και οι δύο αυτές εταιρείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανήκουν σε άτομα του στενού κύκλου του Ερντογάν, τα οποία αποκαλούνται από την αντιπολίτευση ως η συμμορία των πέντε.

Η υφαρπαγή και η προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα . Αυτή τη φορά, το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζεται να κουρέψει τα δάση, για να  προσελκύσει δήθεν επενδυτές. Ετοιμάζονται να μετατρέψουν όλες τις χαμηλές δασικές εκτάσεις σε τουριστικές ζώνες.

Σκόπος όπως μεταδίδει ο Τουρκοκυπριακός Τύπος, είναι να προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες σε επενδυτές, ώστε να κατασκευαστούν ξενοδοχεία.

Την ώρα που οι προσπάθειες δημιουργίας νέων τετελεσμένων είναι σχεδόν καθημερινές, ο κατοχικός ηγέτης σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, επαναλαμβάνει τη θέση του περί δύο κρατών. Διαμηνύει δε, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση των στρατευμάτων της κατοχής.

Εάν γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα συμπλήρωσε, η Τουρκία θα αναγνωρίσει την ''Ελληνοκυπριακή Διοίκηση'', όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το Κυπριακό δεν θα επιλυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις, ήταν και πάλι η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα