Πλούσιοι υπέβαλαν αιτήσεις για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Πράματα και θάματα στην Κύπρο της κρίσης. Πλούσιοι υπέβαλαν αιτήσεις για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου το 57% των αιτήσεων, που έχουν απορριφθεί, αφορούν πρόσωπα, που έχουν ακίνητη περιουσία, η οποία υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, πέραν της κύριας κατοικίας. Σημειώνεται ότι για πολλούς από όσους απορρίφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι είχαν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ακόμα και εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα

με το Υπουργείο Εργασίας ένας αριθμός αιτήσεων έχουν απορριφθεί για λόγους που αφορούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας για το ύψος της ακίνητης περιουσίας, των καταθέσεων και των εισοδημάτων.

Αναλυτικότερα, από όσους έχουν απορριφθεί λόγω της αξίας της ακίνητης περιουσίας το 57,5% κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των €200.000 μέχρι και αρκετά εκατομμύρια.Από όσους έχουν απορριφθεί λόγω του ύψους των καταθέσεων, το 37% έχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τις €25.000 μέχρι και ένα εκατομμύριο. Επίσης, από όσους έχουν απορριφθεί λόγω εισοδημάτων, το 43% έχουν εισοδήματα που υπερβαίνουν τις €2.000 μέχρι και €5.000 μηνιαίως.

Μάλιστα τρεις περιπτώσεις που είχαν καταθέσεις πέραν του 1,000 000, υπέβαλαν αίτηση, δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι η Υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Ζέτα: Δεν θα μείνει εδώ το θέμα των εκατομμυριούχων αιτητών

Keywords
Τυχαία Θέματα