Πλώρη για την κούπα η Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκλεισε την τετράδα του λιγκ καπ, αφού απέκλεισε τη Λιόν στο ματς που έριξε την αυλαία του διημέρου. Λύγισε από τα πολλά προβλήματα η Μαρσέιγ και έμεινε εκτός συνέχειας, αφού έχασε στην παράταση από την Τουλούζ.

Ο δρόμος προς τον τελικό του λιγκ καπ και τη διατήρηση των κεκτημένων άνοιξε διάπλατα για την Παρί Σεν Ζερμέν μετά την πρόκρισή της επί της Λιόν.

Η κάτοχος του τροπαίου και κυρίαρχος στις εγχώριες διοργανώσεις

κινδύνευσε από ένα ανανεωμένο σύνολο, αφού το ματς δεν εξελίχθηκε όπως το 5-1 του Σαμπιονά. Μάλιστα ο Τολισό στο 42', με τρομερό γκολ, ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει στο 17' ο Ραμπιό, με αποτέλεσμα οι ισορροπίες να είναι λεπτές και ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν.

Τη λύση στην ομάδα του Λοράν Μπλαν έδωσε ο Λούκας λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, σκοράροντας στο 73' ύστερα από την μπαλιά του Ντι Μαρία που επίσης επιστρατεύτηκε από τον πάγκο.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Ντ.Λουίζ, Κιρζαβά, Σταμπουλί (65' Ντι Μαρία), Βεράτι, Ραμπιό, Παστόρε (82' Τ.Μότα), Λαβέτσι (65' Λούκας), Καβάνι

Λιόν (4-3-3): Γκορζλέν, Ζαλέ, Κονέ, Ιμτιτί, Μορέλ, Τολισό, Νταρντέρ (58' Κορνέ), Φερί, Γκεζάλ, Μβουεμπά (76' Γκρενιέ), Μποβί (82' Λακαζέτ)

Ίσα που συμπλήρωσε αποστολή η Μαρσέιγ για τον προημιτελικό του λιγκ καπ στην Τουλούζη και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε δεν μπόρεσε να επιστρέψει με την πρόκριση στις αποσκευές της.

Ο Μίτσελ δεν είχε στη διάθεσή του τους Μεντί, Τζαντζεντζέ, Οκάμπος, Μπαραντά, Αλεσαντρινί, Καμπελά, Ρεκίκ και Ενκουλού, με αποτέλεσμα ν' αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει στην 11άδα τους Σπαρανιά, Σανέ και ως αλλαγές τους Ανγκισά και Ραμπιγιάρ. Παρόλα αυτά κατάφερε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας ισοφαρίσει στο 27' με τον Ενκουντού το γκολ του Μπεν Γεντέρ από το 25'.

Η Ολιμπίκ περισσότερο αμυνόταν και στο 86' λίγο έλειψε να δεχθεί δεύτερο τέρμα. Ό,τι όμως δεν συνέβη τότε συνέβη στο 99' από τον Δανό Μπραϊτβάιτε και η Τουλούζ πανηγύρισε με το 2-1 τη μεγάλη νίκη - πρόκριση.

Τουλούζ (4-3-3): Αμαντά, Σομάλια, Ντιόπ, Σπάιτς, Μουμπάντζ, Ντουμπιά, Μποντιζέ, Μασάς (84' Ακπά-Ακπρό), Τρέχο (76' Ρεγκατέν), Μπεν Γεντέρ, Πέσιτς (76' Μπραϊτβάιτε)

Μαρσέιγ (4-3-3): Πελέ, Μανκίγιο, Σπαρανιά, Ρολάντο, Σανέ, Ρομαό (108' Ραμπιγιάρ), Λούκας Σίλβα (88' Σαρ), Ντιαρά (100' Ανγκισά), Ίσλα, Ενκουντού, Μπατσουαγί

Στο ζευγάρωμα της Γκινγκάμπ με τη Λιλ, τίποτα δεν κρίθηκε πριν από τη διαδικασία των πέναλτι, αφού το 0-0 έμεινε στα 120 λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης. Στη ρώσικη ρουλέτα, ο Ενγεάμα έπιασε δύο πέναλτι των γηπεδούχων (Μπενεζέ, Λεβέκ) και σε συνδυασμό με τα 4/5 των συμπαικτών του οδήγησε την ομάδα του στον επόμενο γύρο. Ήταν η τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια που οι "λιλουά" φτάνουν στην τετράδα του λιγκ καπ.

Γκινγκάμπ (4-4-2): Λεσλ, Λεβέκ, Κερμπρά, Σορμπόν, Γιάκομπσεν, Ντιαλό, Σανκαρέ, Κοκό (72' Μπενεζέ), Σαλιμπίρ (110' Ζιρές), Μπριάν, Πριβά (66' Ερντίνγκ)

Λιλ (4-3-3): Ενγεάμα, Κορσιά, Σίβελι, Σούνζου, Σιντιμπέ, Μπαλμόν, Αμαντού, Παβάρ, Λόπες (61' Μποτεάκ), Μπουφάλ, Μπενζιά (67' Ταλό)
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Μπορντό - Λοριάν 2-0

(44' Πλάσιλ, 56'αυτ. Σενιό)

Τουλούζ - Μαρσέιγ 2-1

(25' Μπεν Γεντέρ, 99' Μπραϊτβάιτε - 27' Ενκουντού)

Γκινγκάμπ - Λιλ 0-0, 2-4πεν.

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν 2-1

(17' Ραμπιό, 73' Λούκας - 42' Τολισό)

Keywords
Τυχαία Θέματα