Στις 19/1 η επιβολή ποινής στους δύο λοχίες της ΚΥΠ

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, η επιβολή ποινής στους δύο λοχίες της ΚΥΠ Κώστα Μιαμηλιώτη και Ελευθέριο Μούσκο, οι οποίοι παραδέχθηκαν τις κατηγορίες της συνωμοσίας για καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατάχρησης εξουσίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2007 και 2010.

Οι Μούσκος και Μιαμηλιώτης αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας προκειμένου να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησής τους.

Και οι δύο

είχαν κατηγορηθεί ότι δωροδοκήθηκαν από τον Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ αναφορικά με τον τόπο διαμονής του Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, του T/κ ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά, παρουσιάζοντας τον ότι διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εγκριθεί η πώληση της γης στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη Wadnick Trading Ltd.

Αργότερα η εταιρεία του Λίλλη πούλησε το έργο Aero Center που κτίζεται στη Δρομολαξιά, για πολλαπλάσια τιμή στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου έγινε ανάγνωση γεγονότων από την Εισαγγελία ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευσαν για μετριασμό ποινής των πελατών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
191, ΚΥΠ,191, kyp