Πλησιάζει το τέλος της ISIS;

Όλο και πιο μεγάλο πλήγμα δέχεται η ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Πιο πρόσφατη αποτυχία του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους αποτελεί η εκδίωξη της από τις τελευταίες θέσεις που κατείχε στην τουρκοσυριακή μεθόριο.

Ερωτηθείς για το μέγεθος της ζημιάς εναντίον της, ο Διεθνολόγος Πέτρος Τζιάρας εξήγησε ότι αν το "χτύπημα" αυτό διατηρηθεί και επεκταθεί θα έχει μεγάλη σημασία, γιατί θα αποδυναμώσει την ISIS.

Επομένως, είπε, σημειώνεται μία επιτυχία, η οποία

ωστόσο θεωρείται περιορισμένη σε έκταση. «Η Τουρκία δε θέλει να εισβάλει μόνη της, γιατί ξέρει τους κινδύνους. Γι’ αυτό και εισέρχεται με περιορισμένες δυνάμεις».

Την ίδια ώρα, ο Διεθνολόγος έδωσε έμφαση στον συμβολισμό της νίκης εναντίον των τζιχαντιστών. «Στρατιωτικά μιλώντας, το ISIS βρίσκεται σε υποχώρηση και πλησιάζει τη στρατιωτική του ήττα», σχολιάζει.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες εκδίωξαν και από τις τελευταίες θέσεις που κατείχαν στην τουρκοσυριακή μεθόριο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Από το Αζάζ μέχρι τη Τζαραμπλούς, η μεθόριός μας σε μήκος 91 χιλιομέτρων έχει εκκαθαριστεί. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εκδιωχθεί», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Αυγούστου την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία, με στόχους της τόσο την ISIS όσο και τους Κούρδους αντάρτες, oι οποίοι διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκδίωξη των δυνάμεων τζιχαντιστών από μεγάλο τμήμα της τουρκοσυριακής μεθορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα