Πληροφορίες για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μετά τα επεισόδια έξω από το ΣΙΓΜΑ

Στον τραυματισμό αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος και στην πρόκληση ζημιών σε οχήματα ανυποψίαστων πολιτών οδήγησε η χθεσινή διαμαρτυρία δεκάδων διαδηλωτών, που μετατράπηκε σε παρωδία, έξω από το ΣΙΓΜΑ.


Θύματα των συμπλοκών και δεκάδες διερχόμενοι πολίτες που εν ώρα αιχμής περνούσαν έξω από το Συγκρότημα.

Τρεις διαδηλωτές

συνελήφθησαν και οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται. Εναντίον τριών καταχωρίσθηκε υπόθεση, με τους δύο να παραδέχονται την διάπραξη των αδικημάτων και τον 3ο να επιφυλάσσεται να απαντήσει κατά την επόμενη  δικάσιμο, η οποία ορίστηκε στις 11 Ιανουαρίου.
Για δύο και πλέον ώρες, δεκάδες διαδηλωτές παραβίαζαν το διάταγμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών. Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Κατά την παράνομη συνάθροιση, μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι, όπως αποδεικνύουν και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα που αφορούν τις αποστάσεις καθώς και την χρήση μάσκας και προκαλούσαν με ύβρεις και χειρονομίες τα μέλη της αστυνομίας που βρίσκονταν επί τόπου.

Παρά την εξόφθαλμη παραβίαση των διαταγμάτων, εντούτοις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δεν διαπιστώνει παραβίαση διατάγματος, γι' αυτό και η αντίδραση των μελών της επήλθε μόνο κατά την εκδήλωση επεισοδίων στον κυκλικό κόμβο.

Πάντως, πληροφορίες που φθάνουν ήδη στο αρχηγείο της αστυνομίας κάνουν λόγο για μεγαλύτερης έκτασης συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Αδιάβαστοι οι ζηλωτές: Τα καυτά θέματα του κορωνοϊού που μόνο ο ΔΙΑΣ άγγιξε

Χ. Τσουρούλης: Τι άλλο να πούμε για να αντιληφθεί ο κόσμος τι αντιμετωπίζουμε;

Keywords
Τυχαία Θέματα