Πλήγμα τα νέα μέτρα για τα θέατρα: Ακυρώθηκαν πρεμιέρες - Ζητούν στήριξη

Μεγάλο πλήγμα για τους ανθρώπους της Τέχνης τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας. Πρεμιέρες θεατρικών παραστάσεων ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή την ίδια ώρα που η Ένωση Ηθοποιών βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς για οικονομική ενίσχυση των ηθοποιών.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηθοποιών, Ανδρέας Τσέλεπος είπε πως τα νέα

μέτρα είναι τεράστιο πλήγμα. «Όχι μόνο για εμάς, τον κόσμο των καλλιτεχνών αλλά για όλους τους εργαζόμενους που επηρεάζονται. Ακυρώθηκαν πρεμιέρες και παραστάσεις που έτρεχαν για τον μήνα Δεκέμβριο και ευελπιστούμε ότι το κράτος θα μας στηρίξει».

Πρόσθεσε πως, «η Ένωση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να προσφερθεί αυτή η οικονομική βοήθεια και να στηριχθούν τόσο οι ηθοποιοί όσο και τα θέατρα. To κλείνουν , σημαίνει ότι το κράτος θα πρέπει να μας στηρίξει.Ευελπιστούμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown».

«Για εμάς έχει τελειώσει ο Δεκέμβριος»

Από την άλλη ο Διευθυντής του Παττίχειου θεάτρου στη Λεμεσό, Βάσος Αργυρίδης-καυστικός για άλλη μια φορά-ανέφερε μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο πως,«φαίνεται ότι δεν είμαστε πολλοί. Μάλλον θα είμαστε λίγοι και αδύναμοι. Γιατί εάν ήμασταν 5-6 χιλιάδες κυνηγοί, ίσως τα μέτρα να ήταν διαφορετικά.

«Τουλάχιστον, από την προσωπική μου σχέση με το Παττίχειο, γνωριζώ ότι στατιστικά από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε ποτέ ένα περιστατικό από τα θέατρο.Τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας, τις απολυμάνσεις μας και όλα τα πρωτόκολλα. Η μάσκα και η απόσταση στα θέατρα απομακρύνει το περιθώριο να νοσήσει κάποιος», είπε.

Τέλος ο κος Αργυρίδης ανέφερε πως «στενοχωριέμαι όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που επηρεάζονται. Είχαμε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο και ξαφνικά μας έκλεισαν. Είχαμε προγραμματίσει οκτώ διαφορετικές παραστάσεις. Για εμάς έχει τελειώσει ο Δεκέμβριος. Θα ήταν πιο εύκολο να μας κλείσουν από την αρχή του μήνα».

Σημειώνεται πως, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, Γιώργος Γιωργαλλέτος, απέδωσε σήμερα επιστολή στη Βουλή.

Στην ανοιχτή επιστολή, η Συντεχνία υπογραμμίζει τη δύσκολη φάση που περνά ο καλλιτεχνικός κόσμος στην Κύπρο, θέτοντας μια σειρά από αιτήματα για στήριξή του προσθέτοντας ότι η κοινωνία χρειάζεται τον καλλιτέχνη και τον πολιτισμό περισσότερο από ποτέ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως σε  δύσκολες περιόδους, οι καλλιτέχνες έχουν πάντα έναν ιδιαίτερο ρόλο, «έναν ρόλο τον οποίον έχετε εξαφανίσει, γιατί οι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό είναι εξαθλιωμένοι».

Διαβάστε επίσης:

Πλήγμα τα νέα μέτρα για τα θέατρα: Ακυρώθηκαν πρεμιέρες-Ζητούν στήριξη οι καλλιτέχνες

Καυστικός ο Διευθυντής του Παττιχείου για τα μέτρα στα θέατρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δρ.Καραγιάννης: Το άλλο ενδεχόμενο ήταν ένα ολοκληρωτικό lockdown (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλήγμα, Ακυρώθηκαν, #45 Ζητούν,pligma, akyrothikan, #45 zitoun