Έρχεται πλαφόν στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού- «Ξεφύγαμε...αισχροκέρδεια»

Πλαφόν στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού επιδιώκουν να ορίσουν οι αρμόδιοι, σύμφωνα με τον Διευθυντή υπηρεσίας καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίας, Κωνσταντίνο Καραγιώργη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Πρωτοσέλιδο ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης, «το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήσαμε την τιμολόγηση του νερού σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Ξεφύγαμε από τα όρια της αισχροκέρδειας και ήταν πολύ άδικο για τους καταναλωτές για ένα πολύ σημαντικό αγαθό, όπως είναι το νερό».

Προσθέτοντας ότι, «η σκέψη μας είναι σε χώρους

που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός όπως αεροδρόμια, κινηματογράφους, λιμάνια, γήπεδα και αρχαιολογικούς χώρους, τα μικρά μπουκαλάκια να βάλουμε μια ανώτατη τιμή έτσι ώστε ο καταναλωτής που θα βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους να έχει εύκολη και φθηνή πρόσβαση χωρίς να γίνεται εκμετάλλευση».

Καλούμε τους καταναλωτές να κάνουν έξυπνες και ορθολογικές τιμές

Επιπρόσθετα, κάνει έκκληση προς τους καταναλωτές να αποκτήσουν μια ορθολογιστική καταναλωτική συνήθεια βασιζόμενη στις πραγματικές τους ανάγκες, να μην παρεκκλίνουν από τη λίστα τους και να επηρεάζονται από προσφορές.

Ο Κωνσταντίνος Καραγιώργης, αναφέρθηκε σε ένα πείραμα που έκαναν λέγοντας ότι «πήγαμε σε δύο υπεραγορές πήραμε και σε κάθε υπεραγορά πήραμε δύο καροτσάκια στο ένα βάλαμε το φθηνότερο και στο άλλο το ακριβότερο προϊόν, ίδιο προϊόν και ίδιου βάρους. Το κάναμε για 44 προϊόντα και οι διαφοροποιήσεις μέσα στην ίδια υπεραγορά ήταν τεράστια.

Στην υπεραγορά 1 το φθηνότερο καλάθι κόστισε 131 ευρώ και το ακριβότερο 177 ευρώ.

Στην υπεραγορά 2 το φθηνότερο καλάθι κόστισε 142 ευρώ και το ακριβότερο 199 ευρώ.

Το παράδειγμα αυτό μας δείχνει ότι ο καταναλωτής έχει επιλογές για να εξοικονομήσει χρήματα.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Αλλεπάλληλες οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά με μηδενικό ΦΠΑ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

 «Φαρμάκι» οι κυπριακές ντομάτες - Φέραμε από Ολλανδία,Πολωνία και Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα