Ο λογαριασμός στους πολίτες

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους χειρισμούς της επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που προέκυψε λόγω των φυσικών καταστροφών. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της απουσίας σχεδίου και ικανοτήτων για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων μοίρασε αφειδώς στους κατεστραμμένους πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς υποσχέσεις για ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Στο τέλος έκανε αυτό που γίνεται συνήθως: ανακοινώσεις για χαράτσια και περαιτέρω επιβαρύνσεις στους φορολογουμένους με την επίκληση των φυσικών καταστροφών.

O οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, αναλαμβάνοντας για κάποια

λεπτά καθήκοντα σχεδόν… πρωθυπουργικά, έκανε ανακοινώσεις για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε: «Θα υπάρξει μια αύξηση του αποθεματικού του ποσού που διαθέτει κάθε χρόνο το κράτος για φυσικές καταστροφές. Εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο. Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης».

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι και τα ευρωπακέτα που τάζει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι και τόσο «γενναία» και ότι οι φυσικές καταστροφές, όπως ο «Daniel», δεν είναι και τόσο σπάνιες όσο είχε αναφέρει στη μνημειώδη (για τον κουτοπόνηρο πρωτογονισμό της) δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, «έχει λογική το να ετοιμάζεται ένα κράτος για ένα φαινόμενο που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια; Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για κάτι το οποίο μέχρι χθες ξέραμε ότι είναι μία φορά στα 400 χρόνια;»

Τελικά, καθώς δείχνουν οι δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Α. Πατέλη ετοιμάζεται χαράτσωμα των Ελλήνων και μέσω υποχρεωτικής ασφάλισης των οικιών και με τη φορολόγηση για το ταμείο φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ομάδα των «αρίστων» του, που αντί να κομίζουν αποτελέσματα και λύσεις στα προβλήματα σκαρφίζονται δικαιολογίες, ρίχνουν πάλι το μπαλάκι στους πολίτες, οι οποίοι ήδη υποφέρουν από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που σαρώνει εδώ και τρία χρόνια την πατρίδα μας.

Φαύλος κύκλος χωρίς τέλος…

Keywords
Τυχαία Θέματα