Π.Καμμένος: Θα ανοίξουμε το φάκελο της Κύπρου

Το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου εξήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος σε ομιλία του, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης του Κινήματος του Ναυτικού και της "ανταρσίας" του αντιτορπιλικού Βέλος.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο φάκελος της Κύπρου,

όπως και άλλοι φάκελοι που αφορούν στα χρόνια της δικτατορίας θα ανοιχτούν και θα δοθούν στη δημοσιότητα, σε συνεργασία με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους Αρχηγούς των Επιτελείων

«Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια, το οφείλουμε σε όλες τις γενιές», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Δεν ήταν ενήμερη η Κυπριακή Δημοκρατία

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Sigmalive, η κυπριακή κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για την κίνηση αυτή από μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει κάτι το οποίο να ανησυχεί τη Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου.

Μ.Σιζόπουλος: Θετική εξέλιξη το άνοιγμα του φακέλλου της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του στο Sigmalive, χαιρέτησε την εξαγγελία του Πάνου Καμμένου για το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου.

Τόνισε ότι δεν έτυχαν οποιασδήποτε ενημέρωσης για το ενδεχόμενο του να ανοιχτεί ο Φάκελος της Κύπρου από την Ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ρίξει φως σε μερικές πτυχές που παραμένουν άγνωστες σχετικά με την περίοδο αυτή.

Η νέα Βουλή, θα πρέπει να αξιοποιήσει το υλικό που θα προκύψει από το άνοιγμα των φακέλων που αφορούν την Κύπρο και αν είναι δυνατόν, να φροντίσουμε να αποκτήσουμε το υλικό αυτό, για περαιτέρω μελέτη, συνέχισε ο Μ.Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε κλείνοντας ότι κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, είχε συναντηθεί με τον κ.Καμμένο, ο οποίος τότε δεν ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ.Καμμένος ήταν θετικός και τότε στο ενδεχόμενο του να ανοιχτεί ο φάκελος της Κύπρου αν και δεν υπήρξαν τότε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ομήρου και Βούτση το 2015

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν τον Ιανουάριο 2015, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

Βάσει του πρωτοκόλλου συνεργασίας δόθηκε πλήρης πρόσβαση στο υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν και κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα