Υπ.Υγείας: Δεν θα ακολουθήσω τα παιγνίδια αποφυγής ευθυνών

Δεν θα ακολουθήσω κανέναν στα παιχνίδια αποφυγής ευθυνών, απαντά ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, στις καταγγελίες του ΠΙΣ σε σχέση με τις πρόσφατες καταγγελίες γιατρών, για δεκασμό.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ξεκαθάρισε ότι χωρίς την ειλικρινή συνδρομή του αρμόδιου από το νόμο πειθαρχικού οργάνου των γιατρών, καμία πολιτεία όσο αποφασισμένη κι αν είναι δεν μπορεί να καθαρίσει τα αποστήματα της.

"Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δικαιολογήσουν την σχεδόν παντελή έλλειψη αυτοελέγχου του επαγγέλματος αφού

ο νόμος ορίζει ως αρμόδιο όργανο πειθαρχικού ελέγχου των ιατρών τον συγκεκριμένο σύλλογο. Υπενθυμίζεται προς πάσα κατεύθυνση, ότι συγκεκριμένες έρευνες αλλά και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργείο ή συνδρομής του, ενώ δεν γνωρίζω να υπήρξαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ή καταγγελίες του ΠΙΣ προς την αστυνομία. Δεν θα ακολουθήσω κανέναν στα παιγνίδια αποφυγής ευθυνών".
Ο Γιώργος Παμπορίδης, κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, "προκειμένου να καθαρίσουμε την πατρίδα μας από τους όποιους επίορκους όσο ψηλά και αν αυτοί βρίσκονται".

Σημειώνεται ότι αρμόδιο όργανο για το μητρώο γιατρών είναι το ιατρικό συμβούλιο Κύπρου, ενώ πειθαρχικό όργανο που αποφασίζει μεταξύ άλλων και τη διαγραφή από το μητρώο γιατρών είναι ο ΠΙΣ. Ενόσω αυτά τα δύο ανεξάρτητα όργανα δεν προβαίνουν στη διαγραφή προσώπου από το εν λόγω μητρώο δεν δικαιούται το Υπουργείο να θεωρήσει οποιοδήποτε εξ αυτών, ως ανίκανο να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού. Εν ολίγοις, για να μπορεί να κριθεί κάποιος ως ανίκανος να εργαστεί σε δημόσιο νοσηλευτήριο πρέπει πρώτα να θεωρηθεί ανίκανος να ασκεί το λειτούργημα του γιατρού, αρμοδιότητα που ανήκει στον ΠΙΣ και στο ιατρικό συμβούλιο.

Κύκλοι από το χώρο της Υγείας, διερωτώνται μέσω του SigmaLive, πως ένα ανεξάρτητο όργανο που ασκεί πειθαρχική αρμοδιότητα επί των μελών του, ζητά από άλλον όργανο που δεσμεύεται από την έναρξη ποινικής διαδικασίας να μην εξετάζει πειθαρχικά αδικήματα, να ζητά ενημέρωση για να δικαιολογήσει τη μη λήψη δικών του μέτρων ή έστω διεξαγωγής πειθαρχικής έρευνας. Γιατί δεν διενήργησε έρευνα ο ΠΙΣ; Είναι απορίας άξιο γιατί αφού είχε τέτοια πληροφόρηση στα χέρια του ο ΠΙΣ δεν κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία όπως έκανε το Υπ.Υγείας με αποτέλεσμα σήμερα, να υπάρχει σε εξέλιξη ποινική διαδικασία εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών.

Σύμφωνα ωστόσο με καλά πληροφορημένες πηγές υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια συγκεκριμένων μελών του ΠΙΣ εναντίον της διεύθυνσης του Υπουργείου επειδή έχουν δυσαρεστηθεί από τις τιμές που το Υπουργείο, αποφάσισε να καθορίσει στο πρόγραμμα παραπομπής ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα