Πίσω στην αγκαλιά της κόρης του ο Αχμέτ-Επέστρεψε στην Κύπρο

Πίσω στην αγκαλιά της κόρη του, στην Κύπρο,  επέστρεψε μετά από χρόνια, ο Σύρος πρόσφυγας, Αχμέρ που την ιστορία του είχε συγκινήσει, μετά την ανάδειξη της ιστορίας του από τη  Διεθνής Αμνηστία και την εκστρατεία #BringAhmedHome.

Ο Σύρος υπήκοος Ahmed H.  ανέμενε την άδεια των κυπριακών αρχών ώστε να επιστρέψει στην Κύπρο

όπου ζούσε έως το 2015 και να επανενωθεί με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Amnesty Magyarország, «ο Αχμέτ μετά τις ευχές των παιδιών του επέστρεψε στην Κύπρο και στα παιδιά του, μετά από την άδικη φυλάκιση του στην Ουγγαρία. Ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων της κόρης του.

Amazing news! Ahmed's children got their wish and he has flown home to them in Cyprus after 4 years unfairly imprisoned in Hungary (not on wings, but by plane). Just in time for his daughter's birthday!

Thanks to everyone who supported him! pic.twitter.com/SOyi542U6n

— Amnesty Magyarország (@AmnestyHungary) September 28, 2019

Κατά τα γεγονότα, ο Αχμέντ ταξίδεψε στην Συρία το 2015 για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους γονείς του και άλλους έξι συγγενείς να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη περιοχή τους ώστε να βρουν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη.

Στην πορεία τους στο ευρωπαϊκό έδαφος έφτασαν στα ουγγρικά σύνορα, όπου κάποιοι πρόσφυγες συγκρούστηκαν με τους Ούγγρους συνοριοφύλακες πετώντας πέτρες. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Αχμέντ, που συνελήφθη μαζί με άλλους.

Υπό το αυστηρό ουγγρικό δίκαιο δικάστηκε και καταδικάστηκε ως «συνένοχος σε πράξη τρομοκρατίας», ο μόνος που αντιμετώπισε αυτή την κατηγορία από τους συνολικά 11 δικασθέντες. Αρχικά, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα ετών, η οποία μειώθηκε σε επτά έτη και στην συνέχεια, μετά από δευτεροβάθμια δίκη, σε πέντε έτη με δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης.

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για «άδικη φυλάκιση» και για «εξόφθαλμη έλλειψη αποδείξεων που θα στοιχειοθετούσαν την δρακόντεια κατηγορία τρομοκρατίας».

Ο Αχμέντ αποφυλακίστηκε τελικά υπό όρους τον περασμένο Ιανουάριο και έκτοτε ανέμενε την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για το κατά πόσο θα του επιτραπεί να επιστρέψει στη σύζυγο και τα παιδιά του.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα