Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Αυτές τις θέσεις αποστείλαμε στον υπουργό Παιδείας

«Αποστείλαμε διάφορες θέσεις για τη νομοθεσία των εξετάσεων ανά τετράμηνα, ωστόσο τους προβληματισμούς για τη εφαρμογή τους αύξησε η εγκύκλιος που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, στις 2 Σεπτεμβρίου», εξήγησε μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χαζτησάββας.


Η συντεχνία των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ,

απέστειλε χθες, προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, τις θέσεις της οργάνωσης για τις εξετάσεις τετραμήνων όπως αυτές διατυπώθηκαν και αποφασίστηκαν από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της οργάνωσης τον Ιούλιου του 2019 αλλά και τις αποφάσεις της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, όπου καταγράφονται οι προβληματισμοί για την εγκύκλιο.

«Υπάρχουν διάφορες θέσεις για τη νομοθεσία, ωστόσο οι προβληματισμοί από εκπαιδευτικούς και μαθητές, αυξήθηκε μετά την επιστολή. Η απόφαση της ΠΣΓΑ της οργάνωσης πάρθηκε πριν την αλλαγή στους κανονισμούς το καλοκαίρι από τη Βουλή», είπε ο κ. Χαζτησάββας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σημείωσε μάλιστα πως απέστειλαν αναλυτικά τις θέσεις τους για τους λόγους που αποφάσισαν να προχωρήσουν την προηγούμενη βδομάδα, σε μονόωρη στάση εργασίας.

«Σταθήκαμε στα τέσσερα σημεία, τα οποία μας οδήγησαν στην στάση εργασίας και ζητήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας. Για το συνταξιοδοτικό, για τα κλιματιστικά, την μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση του μαθητή».

Σημειώνεται πως, η ΠΟΕΔ, παρόλο που έδωσε τα χέρια με τον υπουργό Παιδείας για την αξιολόγηση του μαθητή το καλοκαίρι, απέστειλε εγκύκλιο στα μέλη της στα οποία ενημερώνει πως το Υπουργείο δεν δημοσίευσε στη σελίδα του συμφωνηθέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα