Πίσω στη φυλακή Κύπριος που έστησε κομπίνα εκατομμυρίων στη Βρετανία (pic)

Κύπριος απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πήγε πίσω στη φυλακή, αφού δεν πλήρωσε το ποσό που ζήτησε το δικαστήριο μετά την καταδίκη του για κομπίνα με «πράσινο» επενδυτικό πρόγραμμα.  

Σύμφωνα με την Παροικιακή, πρόκειται για τον Εύδωρο Δημητρίου, 82 ετών, ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή εννέα χρόνων, αφού δεν κατάφερε να πληρώσει το πόσο των τεσσάρων εκατομμυρίων που του αναλογούσε για απάτη με το επενδυτικό πρόγραμμα.  

Ο Εύδωρος καταδικάστηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2017 από το δικαστήριο του Southwark για συνωμοσία για νομιμοποίηση

δημοσίων εσόδων.  

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μαζί με τέσσερις άλλους, πρόσφερε ένα «πράσινο» φορολογικό πρόγραμμα επενδύσεων σε πλούσιους επενδυτές για να κλέψει εκατομμύρια από αυτούς. Συνολικά, όλοι οι κατηγορούμενοι διατάχθηκαν να πληρώσουν £ 20.611.738.

Η συμμορία αποτελείτο από άτομα που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και χρησιμοποίησαν τις θέσεις που κατείχαν για να πείσουν πλούσιους επενδυτές να βάλουν λεφτά στο «πράσινο» επενδυτικό τους πρόγραμμα.

Έλεγαν στους επενδυτές ότι τα χρήματά τους θα δαπανιούνταν για έρευνα και ανάπτυξη σε πιστώσεις άνθρακα. Αντ 'αυτού, η συμμορία έκλεψε 20 εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα των επενδυτών και τα ξέπλυνε μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ξοδεύοντάς τα σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο, την Αυστραλία και το Ντουμπάι, καθώς και σε κρυφές υπεράκτιες επενδύσεις. Επίσης, απέτυχαν να πληρώσουν φόρο περίπου 6,5 εκατομμυρίων λιρών.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2019 εκδόθηκε απόφαση με την οποία ο Κύπριος έπρεπε να πληρώσει μέσα σε τρεις μήνες το ποσό των £ 4.682.613. Σε περίπτωση αποτυχίας, η καταδικαστική ποινή οριζόταν στα εννέα έτη φυλάκισης. Ο Δημητρίου είχε πληρώσει μόνο 102.825 λίρες στο πλαίσιο της απόφασης στους 16 μήνες από την καταδίκη του.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο κύριος Δημητρίου ήταν ένας «άριστος» απατεώνας, ο οποίος καταχράστηκε την επιρροή του και στόχευε σε πλούσια θέματα με φρικτό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Κιτίου για βιασμό: Τη Δευτέρα με ανώμοτη δήλωση η συνέχεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πίσω, Κύπριος, Βρετανία,piso, kyprios, vretania