Π.Ιωάννου:Συστήνει υπομονή σε τράπεζες και δανειολήπτες

Υπομονή σε τράπεζες και δανειολήπτες συστήνει με σημείωμά του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, μέχρι να τελεσφορήσει η συλλογική προσπάθεια κυβέρνησης και κομμάτων για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

"Να τηρούν τις υποχρεώσεις τους, καθώς το αποτέλεσμα της προχθεσινής σύσκεψης αρχηγών για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα επισυμβεί το νωρίτερο εντός τεσσάρων και οκτώ μηνών" σημειώνει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Ο Παύλος Ιωάννου αναφέρει ότι η σύσκεψη αρχηγών «συνιστά

συμπεριφορικό ερέθισμα, το οποίο δυνατό να επηρεάσει εσφαλμένα τις επιλογές τόσο των αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων όσο και των δανειοληπτών. Χαρακτηρίζει ως εντελώς εσφαλμένη τη διατύπωση για κούρεμα δανείων. "Οτιδήποτε και αν προκύψει από τη Σύσκεψη αυτή και τη συνέχεια της, αλλά και - υπό το μελέτη - σχέδιο "Εστία", σε καμιά περίπτωση θα συνεπάγεται οριζόντιο «κούρεμα» δανείων. Η διατύπωση αυτή, πόρρω απέχει από το αποτέλεσμα χρήσης των εργαλείων που διατίθενται σε οποιοδήποτε ορθολογικό σύστημα διαχείρισης ΜΕΔ. Ο τεχνικά ορθός όρος που θα πρέπει να χρησιμοποιείται, όπου και όταν απαιτείται, είναι η τακτική απομείωσης δανείων, με απώτερο στρατηγικό σκοπό την επίτευξη βιώσιμης αναδιάρθρωσης των ΜΕΔ» τονίζει.

Ο κ. Ιωάννου προσθέτει πως οι δανειολήπτες οφείλουν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους, εφόσον είναι εφικτό, διαφορετικά να απευθύνονται στις τράπεζες, απαιτώντας εφαρμογή του σχετιικού Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα