Πιο πιθανό να μολυνθεί κάποιος από COVID στο σπίτι, παρά στο νοσοκομείο

Οι εργαζόμενοι του υγειονομικού προσωπικού αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν από Covid-19 όταν βρίσκονται στο σπίτι τους ή εκτός νοσοκομείου, παρά από την έκθεσή τους σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. 

Οι ερευνητές, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 24.800 μέλη του υγειονομικού προσωπικού και διαπιστώθηκε ότι όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού είχαν σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να μολυνθούν, σε σχέση με τους υγειονομικούς

που δεν είχαν τέτοια επαφή εκτός νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι δεν εργάζονται ούτε σε ΜΕΘ ούτε γενικότερα σε κλινικές με ασθενείς Covid-19 αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν. 

Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθούμε και στη νέα μελέτη με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα, ο οποίος συνδέει τον κορωνοϊό με τη γύρη των λουλουδιών.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι εξαιτίας της γύρης, μπορεί κάποιος να γίνει πιο ευάλωτος στον κορωνοϊό.  

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση των ανθρώπων στην γύρη που μεταφέρεται με τον αέρα, τόσο φαίνεται να αυξάνεται η μεταδοτικότητα ορισμένων αναπνευστικών ιών, μεταξύ των οποίων και ο νέος κορωνοϊός.    

Keywords
Τυχαία Θέματα