Πάφος: Στις 31/3 η επιβολή ποινής στην υπόθεση με θύμα τον Igor

Με την αγόρευση για μετριασμό της ποινής από την συνήγορο υπεράσπισης του 39χρόνου κατηγορούμενου, ποινικολόγο Δρα Αρτέμιδα Σαββίδου, ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά πράξεις, που σκοπούν σε βαριά σωματική βλάβη, με θύμα τον Igor kananets. 

Η συνήγορος, στην εκτενή αγόρευσή της, εισηγήθηκε ότι πρόκειται για υπόθεση τα γεγονότα της οποίας βρίσκονται στο μεταίχμιο της άμυνας και πως το αδίκημα προέκυψε στην βάση και μόνο της υπέρβασης των ορίων της αναγκαίας

και νόμιμης άμυνας, παραπέμποντας σε σχετική βιβλιογραφία. 

Και τούτου λαμβανομένου υπόψιν, όπως είπε, η αντίδραση του κατηγορούμενου προέκυψε ενώ το ισχυρής διάπλασης θύμα καθόταν πάνω στον κατηγορούμενο μετά από συμπλοκή τους και ο κατηγορούμενος με δυσκολία μπορούσε να τον απωθήσει.

Τόνισε την απουσία προσχεδιασμού από πλευράς του κατηγορούμενου, την πρόκληση εκ μέρους του θύματος περιγράφοντας τις συνθήκες διάπραξης του αδικήματος, ξεκαθάρισε πως καμία πρόθεση δεν είχε ο κατηγορούμενος να επιφέρει το θάνατο στο θύμα, ήταν η αμέλεια του θύματος να ζητήσει ιατρική περίθαλψη έγκαιρα και όταν το έπραξε 4 μέρες μετά, ήταν ήδη αργά και καταληκτικό για την ζωή του, τις προσωπικές συνθήκες του κατηγορούμενου ιδιάζουσας μορφής, αφού είναι φορέας ανίατης ασθένειας, αλλά και του θύματος όσον αφορά την οξύτητα του χαρακτήρα του.

Επίσης, την άμεση παραδοχή του κατηγορούμενου αμέσως μετά την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας, κ Ανδρέα Χατζηκύρου,  από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στην παρούσα κατηγορία.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου, που απαρτίζεται από πρόεδρο Δημήτρη Κίτσιο και πάρεδρους τους κ. Παπαδήμα και Παπαπέτρου, επεφύλαξε την απόφασή του για την ποινή προς επιβολή για την 31/3/21 με τον κατηγορούμενο να εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση μέχρι τότε.

Διαβάστε επίσης 

Παραδόθηκε από τις κατοχικές αρχές στην κυπριακή αστυνομία ο Σήφης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάφος, 313, Igor,pafos, 313, Igor