Πηλείδου: Εν αναμονή της έγκρισης από Ευρ. Επιτροπή για Ακτοπλοϊκή σύνδεση

Η υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, παρουσίασε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη, το πλάνο της Κύπρου για την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο κρατών.

Μιλώντας στο SigmaLive για το που βρίσκεται μέχρις στιγμής η διαδικασία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας

Κύπρου, η υφυπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η επόμενη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα είναι και η τελική προς την έγκριση. 

Όπως είπε, έγινε η απαραίτητη αίτηση και διαβουλεύσεις ενώ την Πέμπτη λήφθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες απαντήθηκαν και απεστάλησαν τη Δευτέρα. 

Τώρα, αναμένεται η επόμενη απάντηση της Επιτροπής. 

Όπως σημείωσε, εάν η ακτοπλοϊκή σύνδεση τεθεί σε εφαρμογή αυτό το καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί από τις προσφορές και πρωτίστως από την απάντηση της Επιτροπής. 

Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αναγκαίο καθώς θα χρησιμοποιηθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια για να γίνει η χρηματοδότηση του κενού που προκύπτει από την δραστηριότητα αυτή και επιπλέον αποτελεί κρατική ενίσχυση. 

Η υφυπουργός ανέφερε ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας διαβεβαίωσε τη στήριξη του για να γίνουν όλα ομαλά και εύκολα.  

Δεν θέλουμε να χρονοτριβούμε, κάνουμε διαβουλεύσεις εκ των προτέρων ώστε μόλις πάρουμε απάντηση από την Επιτροπή, να προχωρήσουμε με την οριστικοποίηση των όρων σημείωσε η κα. Πηλείδου

Keywords
Τυχαία Θέματα