Πήγαμε στο A κχoffee project, εσύ;

«Ρε φίλε, στην Ιταλία ήπια τον πιο ωραίο καφέ στη ζωή μου».

Πολλά χρόνια μετά, ακόμα θυμάμαι την ατάκα του Παύλου, ο οποίος μου περιέγραφε τον καφέ που είχε πιει στο Μιλάνο ως κάτι πολύ ιδιαίτερο: σε σχετικά χαμηλό ποτήρι, καφές μυρωδάτος, δυνατός και παγωμένος!

Σε μια εποχή που οι αλυσίδες καφέ κατεβαίνουν στο νησί με γοργότατους ρυθμούς, που ο εσπρέσο συναγωνίζεται στα ίσα τον στιγμιαίο και που τα coffee shops ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, κάνοντας όλους τους coffee lovers

να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, εγώ είμαι ακόμα από café σε café, πάντοτε με ένα take out ποτήρι στο χέρι, στην αναζήτηση του χρυσού δισκοπότηρου με τον καφέ αλά ιταλικά που μου περιέγραφε ο Χρήστος.

A κχoffee project; Για ένα λεπτό. Αυτό δεν το έχουμε δοκιμάσει. Δεν μοιάζει πάντως με αλυσίδα. Βασικά, δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην πόλη.

Παρκάρεις στα πέριξ της Πινδάρου, κάθεσαι στο μπαρ, το οποίο είναι ψηλό τόσο όσο για να είσαι άνετος -όσο άνετος θα ήσουν αν καθόσουν και στο μεγάλο παραδίπλα τραπέζι-, βλέπεις το λιτό αλλά καλά μελετημένο μενού και προσπαθείς να καταλήξεις στον καφέ που θα παραγγείλεις.

Διάβασε τη συνέχεια στη City.
Keywords
Τυχαία Θέματα