Πιερή: Εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εθνοφρουρών

Στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, ο μίλησε για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων μέσα από την πλατφόρμα, αλλά και για τους εμβολιασμούς των εθνοφρουρών. 

Διαβάστε ακόμη: Σκέψεις να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό νεοσύλλεκτων

Αρχικά αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάταξης νεοσυλλέκτων, τονίζοντας ότι έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Μαΐου.

Πρόσθεσε

ότι η εγγραφή πρέπει να πραγματοποιηθεί με το δικό τους προσωπικό ταχυδρομείο γιατί θα ανταλλάξουν πληροφορίες για την κατάταξη, την παραλαβή υλικών και για την υγειονομική εξέταση η οποία θα γίνει πριν την κατάταξη. Τόνισε ότι μέσα από την πλατφόρμα θα πιστωθούν τα μόρια των νεοσύλλεκτων.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η κατάταξη είναι από τις 19 Ιουλίου μέχρι 26 Ιουλίου. «Οι γονείς να περιμένουν να δουν τα υλικά που θα παραλάβουν οι νεοσύλλεκτοι και μετά να προβούν σε οποιεσδήποτε αγορές».

Παράλληλα εξήγησε ότι αν κάποιος δεν εγγραφεί μέσα στα χρονικά πλαίσια, τότε πρέπει να τηλεφωνήσει στο 1430 για οδηγίες. «Αν κάποιος ξεχάσει ή αδιαφορήσει δεν θα ληφθούν υπόψη οι επιθυμίες του».

Ο κύριος Πιερή μίλησε και για τους εμβολιασμούς των νεοσύλλεκτων, διευκρινίζοντας ότι γίνονται διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Υγείας. «Δεν μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί εντός των στρατοπέδων, ενώ υπάρχει ζήτημα και με την ηλικία καθώς δεν είναι όλοι άνω των 18 ετών». Εξήγησε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά εθελοντικός. «Σημαντικός παράγοντας είναι η επιθυμία του στρατιώτη και εμείς δεν πρόκειται να υποχρεώσουμε κανένα, ούτε θα τους διαλέξουμε το εμβόλιο».

Επεσήμανε ότι σε όλα τα μεγάλα στρατόπεδα διενεργούνται rapid τεστ καθημερινά. «Έχουμε εφαρμόσει και εμείς ένα safe pass».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στα στρατόπεδα δεν υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης, ενώ βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό μεγάλος αριθμός στελεχών και στρατιωτών. «Τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμες ειδικότητες και έτσι εμβολιάζονται πριν έρθει η ηλικιακή τους ομάδα».

Τέλος ανέφερε ότι στις 31 Μαΐου τελειώνει η προθεσμία για τους εφέδρους.  

Θα ακολουθήσει βίντεο*

Keywords
Τυχαία Θέματα