Απόφαση Διοικητικού για ΑΚΕΛ: Το μπαλάκι στο Εκλογοδικείο

Αναρμόδιο δήλωσε ότι είναι το Διοικητικό Δικαστήριο για να κρίνει την προσφυγή ΑΚΕΛ σε ό,τι έχει να κάνει με το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στις επερχόμενες εκλογές.

Το Διοικητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε πριν λίγο ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τη συγκεκριμένη προσφυγή και αποφάνθηκε ότι δικαιοδοσία γι’ αυτά τα ζητήματα έχει

το Εκλογοδικείο.

Σύμφωνα με τον Άριστο Δαμιανό πρόθεση του ΑΚΕΛ είναι να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της απόφασης του Εφόρου Εκλογής να απαγορεύσει στο κόμμα της αριστεράς να κατέβει στις εκλογές με το όνομα ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Παράλληλα θα προχωρήσει άμεσα με περαιτέρω ένδικα μέσα, που θα αφορούν το σύνολο των εκλογικών περιφερειών.

Η προσφυγή του ΑΚΕΛ προέκυψε μετά τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία οι σχηματισμοί, που θα κατέλθουν στις εκλογές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν στα ψηφοδέλτια το όνομα με το οποίο είναι εγγεγραμμένα στο επίσημο μητρώο κομμάτων.

Η γνωμάτευση προκάλεσε την αντίδραση του ΑΚΕΛ, καθώς από το 1991, σε 16 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις χρησιμοποιούσε χωρίς πρόβλημα την ονομασία ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: 

Υπό τη μορφή του κατ' επείγοντος εξετάζεται αύριο η προσφυγή του ΑΚΕΛ (VID)
Keywords
Τυχαία Θέματα