Πιάνουν δουλειά σήμερα οι νέοι Υπουργοί της κυβέρνησης

Τα καθήκοντα τους θα αναλάβουν σήμερα οι νέοι Υπουργοί της κυβέρνησης.

Yπουργός Οικονομικών διορίστηκε ο μέχρι τώρα ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υπουργός Εσωτερικών διορίστηκε ο βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Νουρής, Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διορίστηκε ο μέχρι τώρα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίστηκε ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

αναλαμβάνει ο δικηγόρος, Κυριάκος Κούσιος, και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας.

Αναλυτικά οι ώρες της τελετής παράδοσης:

Στις 1145 θα γίνει η τελετή παράδοσης από τον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει η τελετή της απερχόμενης Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Κλέλιας Βασιλείου στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα.

Στις 1215  θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη στον Νίκο Νουρή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 1245 θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Μεταφορών από την Βασιλική Αναστασιάδου στον Γιάννη Καρούσο στο Υπουργείο Μεταφορών.

Στις 1315 θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τον Κώστα Χαμπιαούρη στον Πρόδρομο Προδρόμου στο Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, στις 1345 θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Οικονομικών από τον Χάρη Γεωργιάδη στον Κωνσταντίνο Πετρίδη στο Υπουργείο

 Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα του σύνθεση για πρώτη φορά αύριο.

Οι νέοι Επίτροποι θα αναλάβουν καθήκοντα αύριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό του Κώστα Χαμπιαούρη ως Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, μετά την παραίτηση του Γιαννάκη Παπαδούρη, και της Κλέλιας Βασιλείου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Τόσο η τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό, όσο και οι τελετές παράδοσης παραλαβής των Υπουργείων θα καλυφθούν από την εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του Σίγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα