Πέτσας: Με παράνομες NAVTEX και Oruc Reis δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου

Στη χθεσινή επικοινωνία των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές όσο βρίσκονται σε ισχύ παράνομες NAVTEX και το Oruc Reis

παραμένει στην περιοχή.

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει πιθανότητα συνάντησης το επόμενο διάστημα ανάμεσα σε Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκο Δένδια, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «αν υπάρχει συνέχεια από την Τουρκία στην αποφυγή των προκλήσεων, μια τέτοιου είδους συνάντηση είναι πιθανή. Ωστόσο, με παράνομες NAVTEX σε ισχύ και με το Oruc Reis στην περιοχή, δεν μπορούν να γίνουν διερευνητικές επαφές».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι η Αθήνα ελπίζει ότι η Τουρκία θα αφήσει στην άκρη τις προκλητικές συμπεριφορές έτσι ώστε οι δύο χώρες να πιάσουν το νήμα των διερευνητικών επαφών «για να λύσουμε τη μία και μοναδική διαφορά μας που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», όπως είπε.

Αναφορικά με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί προσδοκίες ότι η σχέση που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΕλλάδαςΗΠΑ έχει αφήσει στην άκρη τις ίσες αποστάσεις που παραδοσιακά κρατούσαν οι ΗΠΑ και ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα