«Πετούν στο δρόμο 7 τυφλούς. Έγνοια τους να παίρνουν λεφτά» (vid)

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», μεταξύ του Προέδρου της Οργάνωσης Τυφλών και του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Μετά το πέρας εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Οργάνωσης Τυφλών σχετικά με το κλείσιμο του ξενώνα τυφλών, ο Πρόεδρος, Χριστάκης Νικολαΐδης, λάβρος κατά του Παγκύπριου Συνδέσμου ευημερίας Τυφλών, έκανε λόγο για σκοτεινές βλέψεις, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η μόνη έννοια του Συνδέσμου είναι να παίρνει λεφτά».

Μιλώντας για το κλείσιμο του ξενώνα, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως ο Σύνδεσμος πετά στον δρόμο επτά τυφλούς για αλλότρια συμφέροντα, ενώ μίλησε για «τυφλοπατέρες».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Χρίστος Αυγουστίνος τόνισε ότι ο Σύνδεσμος ευημερίας Τυφλών, του οποίου είναι μέλος, ζήτησε να κλείσει το πρόγραμμα των ξενώνων, καθώς μόνο δύο άτομα μένουν εκεί. Έγινε προσπάθεια, είπε, για σωστή αξιολόγηση και ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να μεταφερθεί το πρόγραμμα σε άλλη λειτουργία.

«Το πρόγραμμα του τμήματος κοινωνικής ενσωμάτωσης που μας πρότεινε το Υπουργείο, πληροφορηθήκαμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι ευθύνες δεν μεταφέρονται στον Σύνδεσμο», τόνισε.

Όσον αφορά για τις καταγγελίες περί διαφάνειας, ο κ. Αυγουστίνος είπε πως τα λογιστικά του Συνδέσμου ελέγχονται από οίκο αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα