Περιζήτητοι οι ναυαγοσώστες - Χωρίς ασφάλεια οι λουόμενοι στις παραλίες

Περιζήτητοι είναι οι ναυαγοσώστες τα καλοκαίρια, καθώς οι παραλίες μας γεμίζουν από τουρίστες την ίδια ώρα που το κράτος δεν βοηθά να υπάρχουν ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η Ειρήνη Σωφρονίου, Λειτουργός Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, ανέφερε ότι ο λόγος είναι επειδή οι επαρχιακές διοικήσεις δεν στελεχώνουν τους πύργους.

«Προκηρύσσουν κάποιες θέσεις οι οποίες είναι τρίμηνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς των ναυαγοσωστών να πιάσουν δουλειά» είπε.
Συνέχισε λέγοντας, «οι θέσεις προκηρύσσονται από τις επαρχιακές διοικήσεις, εμείς από

την πλευράς μας ως ομοσπονδία ναυαγοσωστικής εκπαιδεύουμε  περίπου 1500 τον χρόνο. Υπάρχουν ναυαγοσώστες το πρόβλημα είναι ότι ανοίγουν θέσεις για τρεις μήνες ενώ εμείς ζητάμε να γίνουν 8 με 10 μήνες έτσι ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς των ναυαγοσωστών.

Ο ναυαγοσώστης δεν είναι απλά ένα επάγγελμα είναι όπως τον γιατρό που σώζει ζωές. Και ο ναυαγοσώστης σώζει ζωές όπως έγινε προχτές στη Λεμεσό που 7:30 ώρα το πρωί σώσαμε άνθρωπο από καρδιακή ανακοπή. Εμείς ως ομοσπονδία λέμε ότι ο ναυαγοσώστης πρέπει να είναι από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου. Στην Πάφο οι ναυαγοσώστες παίρνουν δουλεία η ώρα 10 και η παραλία είναι ήδη γεμάτη» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο απόσπασμα

Keywords
Τυχαία Θέματα