Περισσότερα από 50.000 κτίρια θα κατεδαφιστούν στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, ανέφερε ότι 387.346 κτίρια εξετάστηκαν στο πλαίσιο των εργασιών εκτίμησης των ζημιών που ξεκίνησαν μετά τους φονικούς σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδας, μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος. Είπε ότι 50.576 κτίρια πρέπει να κατεδαφιστούν επειγόντως ενώ 279.655 κτίρια έχουν υποστεί μικρές ή καθόλου ζημιές.

«Θα κατεδαφίσουμε γρήγορα όσα πρέπει να κατεδαφιστούν επειγόντως και θα χτίσουμε ασφαλή σπίτια», δήλωσε ο κ. Κουρούμ.

Από

την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 90 χιλιάδες κτίρια που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ισοπέδωσης, στις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν 24 ύποπτοι στο πλαίσιο των ερευνών που αφορούσαν τα κτίρια που κατέρρευσαν ή διαπιστώθηκε ότι είχαν τροποποιηθεί κατά παράβαση του Νόμου σε 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο «Αναντολού», 221 ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν αυτεπάγγελτα από τις εισαγγελικές αρχές σχετικά με τα κτίρια που κατέρρευσαν ή διαπιστώθηκε ότι είχαν τροποποιηθεί κατά παράβαση του Νόμου σε 10 επαρχίες κατά τη διάρκεια των σεισμών.

Από τους συλληφθέντες υπόπτους, 24 συνελήφθησαν από τα δικαστήρια στα οποία προσήχθησαν, ενώ σε 11 υπόπτους επιβλήθηκε δικαστικός έλεγχος. Επιπλέον, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 5 υπόπτους και διατάγματα κράτησης για 54 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα