Περίπου 6.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Περίπου 6 χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν το πρωί σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με τρία πλοία από τη Λέσβο και τη Χίο, σε μία προσπάθεια να προλάβουν την έλευση του χειμώνα.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων που καταπλέει στην Αθήνα από το καλοκαίρι που διατέθηκαν τα πλοία για να αποσυμφορηθούν τα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου και να διευκολυνθούν

οι πρόσφυγες να κινηθούν προς τα βόρεια σύνορα της χώρας και να προχωρήσουν προς την κεντρική Ευρώπη.

Η αυξημένη ροή προς την Αθήνα εξηγείται από μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων στα νησιά ότι έχει να κάνει με τη ραγδαία επιδείνωση που αναμένεται από σήμερα στον καιρό στην Ελλάδα, και την μη δυνατότητα παροχής θερμαινόμενης φιλοξενίας σε τόσους ανθρώπους στα νησιά υποδοχής τους από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα σήμερα, το πλοίο «Blue Star Πάτμος» αποβίβασε 1.997 πρόσφυγες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.457 και το «Αριάδνη» 1.503 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον ΟΗΕ, από την αρχή του 2015 έχουν φτάσει στην Ελλάδα πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, με την προσφυγική ροή να αυξάνει τις τελευταίες ημέρες καθώς προσπαθούν να προλάβουν την έλευση του χειμώνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου ελπίζουν να καταλήξουν.

Εν τω μεταξύ, 873 αλλοδαποί διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, σε 15 περιστατικά, από τις 7:30 χθες έως τις 7:30 σήμερα, σε θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονήσου, του Φαρμακονησίου και της Κω.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα