Περιορίζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η Ουκρανία

Η Ουκρανία άρχισε να περιορίζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας την ίδια ώρα που σπεύδει να επισκευάσει υποδομές που καταστράφηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενόψει χειμώνα.

Τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας τέθηκαν σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα από την Πέμπτη, μετά τις επιδρομές ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κατέστρεψαν τουλάχιστον το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε μια εβδομάδα.

Η Ουκρανία προειδοποίησε επίσης για μια «αυξανόμενη» απειλή νέας ρωσικής επίθεσης από τη Λευκορωσία,

αφού το Μινσκ και η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν «κοινή δύναμη» για την υπεράσπιση των λευκορωσικών συνόρων.

Μετά τα μπλακ άουτ σε περιοχές του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο προέτρεψε όλους να περιορίσουν την χρήση ενέργειας «όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Ακόμη και μια μικρή εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε σπίτι θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της λειτουργίας του εθνικού ενεργειακού συστήματος», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας Ολεξέϊ Γκρόμοφ δήλωσε πως η απειλή επανάληψης της επίθεσης στο βόρειο μέτωπο από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυξάνεται.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρώσος πρόεδρος επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης για επίστρατους

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιορίζει, Ουκρανία,periorizei, oukrania