Ισπανικά Eurofighters σε κοινή αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης στη Βουλγαρία

Ισπανικά Eurofighters θα συμμετάσχουν σε κοινή αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης στη Βουλγαρία.

Τα Eurofighters της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα φτάσουν στη Βουλγαρία για μια κοινή αεροπορική αποστολή αστυνόμευσης με τη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Ντίμιταρ Στογιάνοφ.

«Αναμένουμε ότι οι συνάδελφοί μας από την Ισπανία θα φτάσουν με έως και οκτώ αεροσκάφη Eurofighter από την 1η Νοεμβρίου και να παραμείνουν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου», είπε.

Πρόσθεσε ότι "αυτή θα είναι μια κοινή αποστολή αεροπορικής

αστυνόμευσης, δεν θα γίνει μόνο από την ισπανική Πολεμική Αεροπορία. Έχει γίνει στο παρελθόν, με την Ισπανία και την Ιταλία".

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας έλαβε την Πέμπτη δύο ακόμη σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

"Μία από τις αποφάσεις αφορούσε το άνοιγμα λογαριασμού συσσώρευσης κονδυλίων για το έργο των μαχητικών F-16. Αυτή ήταν μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το υπηρεσιακό Υπουργείο Άμυνας όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Αυτός ο λογαριασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για το Υπουργείο επειδή, όπως γνωρίζετε, τα κεφάλαια που μένουν στο τέλος του έτους επιστρέφονται στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης. Ένας λογαριασμός συσσώρευσης θα επιτρέψει σε αυτά τα κεφάλαια να παραμείνουν στο Υπουργείο Άμυνας και θα είναι διαφορετικά και χωριστά από τα κονδύλια που διατίθενται κάθε χρόνο", σχολίασε ο Στογιάνοφ.

Η δεύτερη απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργικού Συμβουλίου αφορούσε το άνοιγμα λογαριασμού στην Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν το 2021 και το 2022, αλλά τόσο το 46ο όσο και το 47ο Κοινοβούλιο διαλύθηκαν πριν επικυρώσουν τη διεθνή συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, η Βουλγαρία έχασε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό για το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ο Στογιάνοφ.

«Αυτό θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε τόκους για τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια που καταβλήθηκαν προκαταβολικά για οκτώ μαχητικά F-16 το 2019», είπε.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρώσος πρόεδρος επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης για επίστρατους

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα