Περιοδεία Ξενοφώντος στις πυρόπληκτες περιοχές της ορεινής Λεμεσού

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Γρηγορίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, περιοδεία σε πυρόπληκτες περιοχές, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην ορεινή Επαρχία Λεμεσού.

Ο κ. Ξενοφώντος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κοινότητα Ακρούντας, όπου είχε συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας και συζητήθηκαν

τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την πρόσφατη πυρκαγιά καθώς και θέματα που απασχολούν την Κοινότητα, όπως η κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής και η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τις Κοινότητες Αψιούς, Απεσιάς, Κορφής και Παραμύθας για επιθεώρηση της κατασκευής των έργων αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Τα έργα αυτά περιορίζουν τη ροή του νερού και συμβάλλουν στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων σε γειτνιάζοντα με τα υδατορέμματα, τεμάχια.

Τέλος, ο κ. Ξενοφώντος πραγματοποίησε επίσκεψη σε σύγχρονες  φυτείες στον Αγρό. Στην επίσκεψη του ξεναγήθηκε σε καλλιέργειες οι οποίες προστατεύονται από αντιχαλαζικά δίκτυα τα οποία προστατεύουν αποτελεσματικά τις φυτείες, αφού η κλιματική αλλαγή αύξησε τη συχνότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα αντιχαλαζικά δίκτυα διασφαλίζουν το εισόδημα των αγροτών μας με ταυτόχρονη αύξηση της γεωργικής παραγωγής.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εντός του νέου έτους θα προκηρύξει νέο επενδυτικό μέτρο, μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΓΠ με αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης (80% έναντι 75% που ίσχυσε στο προηγούμενο) ώστε οι αγρότες μας να μπορέσουν να προστατεύσουν τόσο τις καλλιέργειες τους όσο και το εισόδημά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα