Περιμένουν πώς και πώς την πρεμιέρα

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινούνται όλοι στην ΑΕΛ. Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ αντιμετωπίζει τον συμπολίτη Άρη στην πρεμιέρα του νέου μαραθωνίου και άπαντες στη λεμεσιανή ομάδα θέλουν και ελπίζουν το ξεκίνημα να είναι νικηφόρο.

Έχοντας στις πλάτες της έξι αγώνες στην Ευρώπη, όπου το δείγμα γραφής δεν ήταν, απλώς, θετικό, αλλά εξαιρετικό, η ομάδα του κ. Μπαλταζάρ θέλει να μπει δυναμικά και στο νέο πρωτάθλημα, όπου στόχος της θα είναι αρχικά το πλασάρισμα στην 6άδα και, στη συνέχεια, η εξασφάλιση για δεύτερη σερί

χρονιά εισιτηρίου για την Ευρώπη. Άλλωστε, ποτέ στο παρελθόν η ΑΕΛ δεν κατάφερε να βγει στην Ευρώπη δύο διαδοχικές χρονιές και όλοι ελπίζουν ότι αυτό θα τελειώσει τη νέα περίοδο.

Μετά τον άδικο αποκλεισμό της από τα play off του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΛ έδωσε τρία φιλικά παιγνίδια, με Καρμιώτισσα, Ερμή και Πάφο, τα οποία είχαν διπλό στόχο. Και να δοκιμάσει πράγματα ο κ. Μπαλταζάρ ενόψει του νέου πρωταθλήματος, αλλά και για να πάρουν χρόνο συμμετοχής τόσο οι ποδοσφαιριστές που δεν πολυαγωνίστηκαν στην Ευρώπη, όσο και εκείνοι που δεν έπαιξαν καθόλου, είτε γιατί είχαν κάποια θέματα με τις πρώην ομάδες τους (Τεξέιρα), είτε αποκτήθηκαν τελευταίοι (Λεάντρο, Λεόνσο), είτε ήταν απόφαση του προπονητή της ομάδας.

Ο κ. Μπαλταζάρ ξεκινά για πρώτη φορά από την αρχή με τη λεμεσιανή ομάδα. Έδειξε δείγματα γραφής πολύ καλά τόσο στα δέκα περσινά παιγνίδια (8 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο), όσο και στα έξι φέτος στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο η ΑΕΛ έχασε μόλις τρεις φορές, εκ των οποίων μόνον την ήττα με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο άξιζε. Με την Ομόνοια στο ΓΣΠ ήταν μαγική εικόνα, αφού η ΑΕΛ ίσως πραγματοποίησε μιαν από τις καλύτερές της εμφανίσεις πέρσι εκτός έδρας, ενώ η 3η ήταν από την Αούστρια στη Λάρνακα, στο παιγνίδι όπου έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες και έχασε στο 90ό λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα