Περιγραφική και όχι δήλωση προθέσεων η δήλωση των αρχηγών

Την ερμηνεία πως η δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 7ης Μαρτίου που αναφέρει "οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον σταματήσει", είναι "περιγραφική της κατάστασης και όχι μια εκδήλωση προθέσεων" εξέφρασε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου Μ.Σχοινάς κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών της Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι άποψη της Κομισιόν είναι πως "τα κράτη της περιοχής πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους και όχι να κάνουν πράγματα το ένα στο άλλο", όπως είπε χαρακτηριστικά. "Τους είχαμε εδώ στις 25 Οκτωβρίου, το συζητήσαμε μαζί

τους", εξήγησε ο εκπρόσωπος και τόνισε ότι η Κομισιόν δεν ήταν ποτέ υπέρ των μονομερών ενεργειών. Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η πολιτική του wave through είναι αντίθετη με κάθε απόφαση της ΕΕ από την αρχή της κρίσης.

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν αναφέρει ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για να επιληφθεί της κατάστασης στην Ειδωμένη και η ΕΕ είναι δίπλα της για να της συμπαρασταθεί, μέσω χρημάτων και κονδυλίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα