Ήταν και εκπρόθεσμη η έφεση της Ανόρθωσης

Έκλεισε σήμερα για την Ανόρθωση ένα κεφάλαιο το οποίο ήταν για αρκετό χρονικό διάστημα ανοικτό. Η ΑΔΕΑ απέρριψε την προσφυγή της Ανόρθωσης κατά της απόφασης του εφετείου της ΚΟΠ για τον αγώνα με τον Απόλλωνα που δεν έγινε ποτέ με το εφετείο της ΚΟΠ να αποφασίζει την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Απόλλωνα.

Διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης της ΑΔΕΑ διαπιστώσει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Τόσο η ΚΟΠ

όσο και ο Απόλλων κατέθεσαν δυο προδικαστικές ενστάσεις. Η πρώτη ένσταση αφορούσε κατά πόσο η ΑΔΕΑ μπορεί να επιληφθεί της έφεσης αφού το καταστατικό της ΚΟΠ δεν προνοεί έφεση κατά της απόφασης του εφετείου της ΚΟΠ ενώπιον οποιουδήποτε δικαστικού σώματος.

Στην δεύτερη προδικαστική ένσταση της ΚΟΠ αλλά και του Απόλλωνα οι δυο πλευρές υποστήριζαν ότι η προσφυγή της Ανόρθωσης στην ΑΔΕΑ ήταν εκπρόθεσμη.

Η θέση της ΑΔΕΑ
Η ΑΔΕΑ πρώτα εξέτασε την πρώτη προδικαστική ένσταση καταλήγοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να επιληφθεί μιας τέτοιας έφεσης καθώς το καταστατικό της ΚΟΠ δεν προβλέπει και δεν επιτρέπει έφεση στην ΑΔΕΑ εναντίον απόφασης του εφετείου της ΚΟΠ.

Αναφορικά για την δεύτερη προδικαστική ένσταση η ΑΔΕΑ αποφάσισε όπως η προσφυγή της Ανόρθωσης ήταν εκπρόθεσμη.

Απλώς για προβληματισμό θέτουμε το εξής ερώτημα. Φανταστείτε η ΑΔΕΑ να απόρριπτε την πρώτη προδικαστική ένσταση και να εξέταζε την προσφυγή αλλά εξετάζοντας την δεύτερη προδικαστική ένσταση να απέρριπτε την προσφυγή καθώς αυτή ήταν εκπρόθεσμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα