Περδίκης: Υπάρχουν και άλλες λίστες με φοροφυγάδες

Στην ύπαρξη νέων λιστών με φοροφυγάδες του κυπριακού δημοσίου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι πέραν της λίστας Λαγκάρντ, των εγγράφων Παναμά, αλλά και της λίστας Μπόργιανς, την οποία έφερε στο φως το ΣΙΓΜΑ, έχει εις γνώσιν του και άλλες λίστες στις οποίες περιέχονται Κύπριοι.

Η ύπαρξη επιπλέον λιστών, όπως

επισήμανε, προκύπτει από στοιχεία που διάφοροι κατάφεραν να συλλέξουν με διάφορους τρόπους.

Διαβάστε επίσης: Εμπλοκή Κύπριων σε νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Τόνισε, δε, ότι άλλες χώρες, όπως η Δανία, έχουν αγοράσει αυτές τις λίστες από την Ελβετία, προκειμένου να ερευνήσουν τα στοιχεία και να εντοπίσουν τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

«Υπάρχουν χώρες που σοβαρολογούν όταν λένε ότι κυνηγούν τη φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.

Όπως είπε, το Κίνημα Οικολόγων δεν πρόκειται να αρκεστεί στα λεγόμενα του Υπουργείου Οικονομικών για προσπάθεια εξασφάλισης περισσότερων στοιχείων, αλλά θα επικοινωνήσει το ίδιο το Κίνημα με τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, προκειμένου να ενημερωθεί για τη νέα λίστα, καθώς στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ, ο χειρισμός που έγινε δεν ήταν καλός.

«Μας είχαν πει ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον Εβρέ Φαλτσιανί και ότι θα έπαιρναν στοιχεία, αλλά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Σημερινή, αποδείχτηκε ότι κανείς δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί του για να δώσει επιπλέον στοιχεία», είπε και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι «εντελώς αναξιόπιστο», σχολιάζοντας ότι «θα ήταν ανόητο να τους εμπιστευτεί κανείς».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, η απάντηση που έλαβε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, αλλά υπάρχει καθυστέρηση στην αποστολή των στοιχείων από πλευράς Γερμανών.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος των Οικολόγων αμφισβήτησε ευθέως τις έρευνες που πραγματοποιεί το κράτος για τη φοροδιαφυγή, λέγοντας ότι είτε πρόκειται για εικονικές έρευνες είτε για αποτυχημένες, καθώς, όπως είπε, δεν τους ενδιαφέρει το θέμα της φοροδιαφυγής.

«Δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιοι από αυτούς που φέρνουν ή διακινούν εκατομμύρια στην Κύπρο, κρύβουν κάποια από αυτά από το δημόσιο. Αυτή είναι η προσέγγισή τους και αυτή η προσέγγιση έχει κάνει τόση πολλή ζημιά στην κυπριακή οικονομία, γιατί κάποια στιγμή, με πρόφαση αυτή τη συμπεριφορά των κυπριακών Αρχών, υπήρξε και η τιμωρία, όπως το κούρεμα και το μνημόνιο», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή την εικόνα πρέπει να την πολεμήσουμε και να τη σταματήσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα