Περδίκης: Η διαφύλαξη ΚΔ είναι η ασπίδα και το δόρυ

Η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί την ασπίδα και το δόρυ μας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο των αποδήμων, ο κ. Περδίκης είπε πως η πρόσφατη αποτυχία των συνομιλιών στο Γκραν Μοντάνα, απέδειξε το αυτονόητο, ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι κυρίως θέμα εισβολής, κατοχής και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως είπε, αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Τουρκία επιδιώκει μια συμφωνία που θα τσιμεντώνει

και θα επεκτείνει τον έλεγχο που ασκεί σήμερα στο ψευδοκράτος και στην υπόλοιπη Κύπρο, και είναι φανερό ότι η Τουρκία επιδιώκει να επανακτήσει τον πλήρη στρατηγικό έλεγχο του νησιού, του εναέριου χώρου και της ΑΟΖ για να ενισχύσει τη δική της παρουσία στην περιοχή, ως μίας τοπικής υπερδύναμης.

Ο κ. Περδίκης σημείωσε πως τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας ξεπερνούν και υπερβαίνουν τα προβλήματα της συμβίωσης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο νησί και πως για τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, ο λαός της Κύπρου είναι αμελητέος και μη υπολογίσιμος παράγοντας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία όμως ως ανεξάρτητη οντότητα, μέλος των ΗΕ και της ΕΕ αποτελεί εμπόδιο στα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας. Η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της ΚΔ πρέπει να αποτελεί την ασπίδα και το δόρυ μας. Με τις κατάλληλες συμμαχίες και συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες χώρες αλλά και με τις χώρες της περιφέρειας μας, πάντα με τη συμπαράσταση της Ελλάδας και των απανταχού Ελλήνων, μπορούμε να πετύχουμε την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου και της σημασίας της ΚΔ και να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων και ισχύος στην περιοχή μας σε βάρος της Τουρκίας», είπε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει ξανά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στο Εθνικό Συμβούλιο μια πολυεπίπεδη πρόταση εναλλακτικής διαχείρισης του Κυπριακού, «γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο, ούτε για ατελέσφορη αναμονή».

Επίσης, τόνισε πως πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να τεθεί τέρμα στο εσωτερικό αλληλοφάγωμα και στη διχόνοια. «Να θέσουμε πανεθνικούς στόχους και να έχουμε και σχεδιασμό πώς θα τους υλοποιήσουμε, να σηκωθούμε από την πολυθρόνα της καλοπέρασης και του "business as usual" και με πίστη και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει: Μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις , επεμβατικά δικαιώματα και εποίκους», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα