Περδίκης για Αγ.Δομέτιο: Τα γεγονότα θυμίζουν την κατοχή σε όσους την ξέχασαν

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος μίλησε για την νέα πρόκληση των κατοχικών δυνάμεων στον Άγιο Δομέτιο αλλά και για την επάνοδό του στην ηγεσία του Κινήματος.

Αρχικά μίλησε για τα νέα τετελεσμένα των κατοχικών δυνάμεων στον Άγιο Δομέτιο, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα θυμίζουν σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει κατοχή στην Κύπρο.

«Έχουμε ένα επιθετικό Αττίλα, ο οποίος καραδοκεί και πρέπει να έχουμε εγρήγορση, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα εναντίον της κατοχής και της επιθετικότητας της Τουρκίας, που εκφράζεται σε πολλά μέτωπα. Το έχουμε δει στην Παλαιστίνη, στην Αρμενία, στο Κουρδιστάν, στα Βαλκάνια, στην Αφρική Ήπειρο και στην Ασία».

Διαβάστε ακόμη: Ανάστατοι οι κάτοικοι στον Άγιο Δομέτιο:«50 Τούρκοι παραταγμένοι φώναζαν...»

Συμπλήρωσε ότι αυτά ζητήματα που ξεκινούν από τη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο και γίνονται γεωπολιτικά πρέπει να μας απασχολούν και να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. «Το ρεπορτάζ σας με έκανε να νιώσω ευθύνη και τύψεις λόγω της ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι. Υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της άμεσα».

Μιλώντας για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, ανέφερε ότι έχει την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου για το ζήτημα της Πύλας. «Έγιναν κάποιοι χειρισμοί που ήταν θετικοί και έβγαλαν κάποιο αποτέλεσμα. Καταδικάστηκε από όλες τις πλευρές η ενέργεια των Τούρκων. Ελπίζω να έχει την ίδια καταδίκη και η ενέργεια στον Άγιο Δομέτιο».

Μιλώντας για επάνοδό του στην ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων, ανέφερε ότι υπήρξε μια κρίση στο Κίνημα. «Βγήκε πολύ έντονα προς τα έξω με την αδυναμία μας να κάνουμε ένα συνέδριο πέρσι και σε ένα δεύτερο συνέδριο δεν είχαμε απαρτία. Είχαμε την αστοχία των Προεδρικών εκλογών, την παραίτηση της κας Ατταλίδου και την παραίτηση του Προέδρου».

Υπογράμμισε ότι όλα αυτά ήταν η κορυφή του παγόβουνου. «Από κάτω είχαμε ένα μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα».  

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο με Τούρκους στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα