Πέραν των 20 σχολείων&περισσότεροι από 350 μαθητές επηρεάστηκαν από κορωνοϊό

Για τα καλά έχει επηρεάσει τα σχολεία η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, τα οποία ωστόσο προέκυψαν από τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από την έναρξη της πανδημίας εκατοντάδες είναι οι μαθητές που έχουν επηρεαστεί από τον εντοπισμό κρουσμάτων, αφού όπως σημειώνεται στο πρωτόκολλο με την εμφάνιση κρούσματος θα πρέπει

να περιορίζονται.

Διαβάστε επίσης: Οι 23 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν κρούσματα-Στο «κόκκινο» τα ιδ.νοσηλευτήρια

Μιλώντας στο SigmaLive , ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, Ντίνος Έλληνας ανέφερε πως τα επηρεαζόμενα σχολεία Παγκύπρια είναι περισσότερα από 20, ενώ τον μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεμεσό.

Παράλληλα, πέραν των 350 μαθητών βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό  επειδή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Τα σχολεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα στη Λεμεσό είναι πέραν των 15 ενώ Παγκύπρια είναι περισσότερα από 20. Σε περιορισμό βρίσκονται 300-450 μαθητές αφού ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Συνολικά οι μαθητές που είναι θετικοί είναι 35, ενώ θετικοί εκπαιδευτικοί στον κορωνοϊό είναι περίπου 10», εξήγησε ο κος Έλληνας.

Διαβάστε επίσης: Οι δραστηριότητες παιδιών που αναστέλλονται σε Λεμεσό και Πάφο

Ο κος Έλληνας είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και με τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες ειδικά για Λεμεσό η κατάσταση θα περιοριστεί».

Πάντως σύμφωνα με τα ποσοστά  ανά ηλικία σε ασθενείς με ιό από την πρόσφατη εθνική αναφορά, 220 βρέφη, παιδιά και έφηβοι 0-17 ετών (8,1%) υπήρξαν θετικοί στον ιό μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Δρ. Νικολόπουλος: Γιατί εφαρμόστηκε mini lockdown στη Λεμεσό (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα