ΠΕΟ: Η Κυβέρνηση οδηγεί σε ακραίες εργοδοτικές συμπεριφορές

Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή πλεύσης στο ζήτημα της εργασίας στο λιανικό εμπόριο και να ενεργήσει με τρόπο που να διαφυλάσσεται ο Νόμος και οι ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο και "όχι να εξωθεί με την στάση της σε ακραίες εργοδοτικές συμπεριφορές, ακόμα και σε παράνομες ενέργειες που πλήττουν την καλώς νοούμενη λειτουργία του κράτους δικαίου".

Σε ανακοίνωση η ΠΕΟ

αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες, για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο "γίνονται μάρτυρες και θύματα ταυτόχρονα, κυβερνητικών αποφάσεων σε ότι αφορά το θέμα των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο".

Κάνει λόγο για "αυταρχική και ετσιθελική πολιτική της Κυβέρνησης για εργασία στα καταστήματα 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο" η οποία, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, έχει ενισχύσει, όπως αναφέρει η ΠΕΟ, ακόμα περισσότερο την αναστάτωση που επικρατεί και έχει εντείνει τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι για να εργαστούν σε μέρες και ώρες που τα καταστήματα με βάση τον Νόμο πρέπει να κλείσουν. Η ΠΕΟ αναφέρεται ακόμη σε "ανασφάλεια, φόβο και απορρύθμιση" στο πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο.

Κατά την ΠΕΟ, φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση γιατί " η Κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2013 πρώτα με τα διατάγματα, μετά με τους κανονισμούς, προσπαθεί δια πυρός και σιδήρου και μη λαμβάνοντας καμία φωνή υπόψη, πέραν από τις φωνές μιας μειοψηφίας μεγαλοεπιχειρηματιών, να επιβάλει την πολιτική της πλήρους φιλελευθεροποίησης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων".

"Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι, αντί η κυβέρνηση να ενεργεί ως ισορροπιστής στην ρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας του λιανικού εμπορίου με έμφαση στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τις ενέργειες της, πυροδοτεί ακόμα περισσότερο την απορρύθμιση και την ανασφάλεια", καταλήγει η ΠΕΟ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα