Πενθήμερη κράτηση στους 2 για ληστεία 90χρονου

Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης διέταξε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στην Πάφο.


Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία 90χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον οποίο, γύρω στις 1.30μ.μ. χθες, 49χρονη, επισκέφθηκε την οικία του. Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως την έστειλε ο ιερέας του χωριού και δώρισε στον 90χρονο μία εκκλησιαστική εικόνα, λέγοντάς του πως η εικόνα είναι μεγάλης αξίας.

Ακολούθως, ζήτησε από τον παραπονούμενο οικονομική βοήθεια. Όταν ο 90χρονος μετέβη στο υπνοδωμάτιό

του για να πάρει τα χρήματα, η 49χρονη τον ακολούθησε χωρίς να την αντιληφθεί και, αφού άρπαξε τα χρήματα του 90χρονου, τράπηκε σε φυγή.

Η 24χρονη οικιακή βοηθός του 90χρονου, προσπάθησε να ανακόψει τη γυναίκα, ενώ σε βοήθειά της έσπευσε και ο 90χρονος. Τότε η 49χρονη έσπρωξε τον 90χρονο και κατάφερε να διαφύγει. Στην προσπάθειά της αυτή, τα χρήματα που άρπαξε από τον παραπονούμενο, έπεσαν στο έδαφος.

Εξερχόμενη της οικίας, η 49χρονη επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, στο οποίο την ανέμενε δεύτερο πρόσωπο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 2.10μ.μ., μέλη της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Πάφου, εντόπισαν στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, αυτοκίνητο το οποίο ομοίαζε με την περιγραφή του πιο πάνω οχήματος και το ανέκοψαν για έλεγχο.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μια γυναίκα και ένας άνδρας, οι οποίοι ομοίαζαν με την περιγραφή των προσώπων που επισκέφθηκαν την οικία του 90χρονου. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 49χρονη και 56χρονο κατοίκους Λεμεσού. Από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν διάφορες εκκλησιαστικές εικόνες.

Εναντίον τους εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Σήμερα το πρωί, διατάχθηκε η 5ήμερη προσωποκράτησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα