Πέντε τα σημεία για rapid tests στη Λάρνακα, τρία στην Αμμόχωστο

Σε πέντε σημεία δειγματοληψίας για τον πληθυσμιακό έλεγχο για κορωνοϊό με rapid tests, διενεργούνται σήμερα Κυριακή στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου λειτουργούν τρία.

Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα οι μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στο Πάρκο δίπλα από υπεραγορά Στέλιος στα Λειβάδια από τις 0830 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα, στο Συσκευαστήριο Πατατών, Λάρνακα (Οδός Ψηλορείτη, 200 μέτρα από το κατάστημα Αδελφών Χρίστου) από τις 0900 το πρωί μέχρι τις

1630 το απόγευμα, στη Στοά Κίζη (δίπλα από Alchemies) από τις 0900 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα και στο χώρο στάθμευσης Αγίου Γεωργίου Κοντού (απέναντι από κοιμητήριο) από τις 0900 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα.

Μονάδα δειγματοληψίας θα λειτουργεί επίσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας από τις 0900 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή, έλεγχο με rapid test αντιγόνου στα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, από τις 0830 το πρωί μέχρι τις 1630 το απόγευμα στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν τρεις μονάδες δειγματοληψίας με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης του Δήμου Παραλιμνίου από τις 0830 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους από τις 0900 το πρωί μέχρι τις 1630 το απόγευμα και στη μεγάλη εκκλησία Παναγίας Ελεούσης στο Λιοπέτρι από τις  0800 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Rapid τεστ: Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας για την Κυριακή (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ακόμα στο Λύκειο Παραλιμνίου από τις 08.30 το πρωί μέχρι τις 16.30 το απόγευμα θα διενεργηθεί έλεγχος με rapid test αντιγόνου, στους καθηγητές μέλη της μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.

Σημειώνεται ότι οι μονάδες δειγματοληψίας όπου θα διενεργείται ο έλεγχος για τους καθηγητές, θα είναι ανοικτές και για τον γενικό πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας «το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής».

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30 λεπτών από τη δειγματοληψία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα