Πέντε αξέχαστα ντέρμπι Αρσεναλ-Τότεναμ

Η Αρσεναλ και η Τότεναμ τίθενται αντιμέτωπες στο κλασικό ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου για 184η φορά στην Ιστορία τους. Το ματς θα γίνει στο Emirates το μεσημέρι του Σαββάτου (14:30 ώρα Ελλάδας), με τους «Κανονιέρηδες» να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς έχουν ηττηθεί μόλις δύο φορές εντός έδρας στα χρονικά της Premier League.

Η πρώτη ήταν, μάλιστα, στην «παρθενική» χρονιά της διοργάνωσης, το 1993, συνεπώς τα τελευταία 24 χρόνια μετρούν μόνο μία ήττα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ξεχώρισε τα πέντε αξέχαστα ντέρμπι του 21ου αιώνα που έγιναν στην έδρα της Αρσεναλ και τα παρουσιάζει:

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΤΟΤΕΝΑΜ 4-4 (Οκτώβριος 2008)

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-1 και 4-2, αλλά οι Spurs επέστρεψαν και βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν με τον Άαρον Λένον στις καθυστερήσεις. Ήταν το ντεμπούτο του Χάρι Ρέντναπ στη θέση του απολυθέντος Χουάντε Ράμος.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΤΟΤΕΝΑΜ 2-3 (Νοέμβριος 2010)

Η τελευταία νίκη των «Πετεινών» σε ματς πρωταθλήματος ακριβώς επτά χρόνια πριν (20/11/2010),επετεύχθη με επική ανατροπή. Η Άρσεναλ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με Νασρί και Σαμάκ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν τα «πάνω κάτω» στο β΄, με σκόρερ τους Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ και Καμπούλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΤΟΤΕΝΑΜ 5-2 (Φεβρουάριος 2012)

Αντιστροφή ρόλων σε σχέση με το ματς του 2010, καθώς αυτή τη φορά η Τότεναμ προηγήθηκε 2-0 με Αντεμπαγιόρ και Σαχά, για να ακολουθήσουν πέντε... κανονιές από τους Σανιά, Φαν Πέρσι, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ (2), ενώ αποβλήθηκε ο Σκοτ Πάρκερ της Τότεναμ.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΤΟΤΕΝΑΜ 5-2 (Νοέμβριος 2012)

Πάλι τα ίδια, με τον Αντεμπαγιόρ να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους και στη συνέχεια να αποβάλλεται στο α΄ ημίχρονο. Οι Μερτεζάκερ, Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού, Γουόλκοτ ήταν οι πέντε διαφορετικοί σκόρερ της Άρσεναλ. Ο Μπέιλ μείωσε σε 4-1.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΤΟΤΕΝΑΜ 2-1 (Απρίλιος 2001)

Ο μοναδικός αγώνας κυπέλλου της λίστας των «αξέχαστων», που διεξήχθη στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ. Με τον Γκλεν Χοντλ στον πάγκο της, η Τότεναμ προσπάθησε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του ημιτελικού και τις απουσίες των Σολ Κάμπελ και Λες Φέρντιναντ, και μάλιστα προηγήθηκε με κεφαλιά του Ντόχερτι στο 14΄. Ο Πατρίκ Βιεϊρά ισοφάρισε και στη συνέχεια ο Ρομπέρ Πιρές έδωσε τη νίκη στην Άρσεναλ που προκρίθηκε στον τελικό, αλλά εκεί ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα