ΠΕΚ: Τα παιδιά οι κυριότεροι διασπορείς του ιού-Ομόφωνη απόφαση για εμβολιασμό

Ναι στον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών έχει αποφασίσει κατά τη χθεσινή συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ), λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης η οποία ενέκρινε τον εμβολιασμό παιδιών από 12-15 ετών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΚ, Μιχάλης Αναστασιάδης, φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Σίγμα και ανέλυσε τους λόγους

για τους οποίους πάρθηκε η σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, όλο το προηγούμενο διάστημα μελετούσαν όλα τα δεδομένα που συσσωρεύονταν σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών.
«Μέχρι πριν 2-3 μέρες, 9,5 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση και με την δεύτερη δόση γύρω στα 3-4 εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές που παρακολουθούν αυτά τα σκευάσματα είναι φορείς ιδιαιτέρως αυστηροί ως προς την αξιολόγηση των σκευασμάτων.

Για τις ανησυχίες των γονέων ανέφερε τα εξής «Είναι απόλυτα κατανοητές οι ανησυχίες των γονέων, όμως για όλα τα υπόλοιπα θέματα εμπιστεύονται τους γιατρούς τους, επομένως θα τους καλούσα να μας δώσουν την ίδια εμπιστοσύνη».

Επιπλέον, τόνισε πως έχουν συμπεριλάβει στην αξιολόγηση τους όλα τα σύγχρονα δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν ενώπιόν τους.

«Τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας δεν επέτρεπαν άλλη καθυστέρηση. Έχουμε την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, με την αυξημένη μεταδοτικότητα να κυριαρχεί στα ανεμβολίαστα άτομα. Από την άλλη, τα ίδια τα παιδιά, όντας ανεμβολίαστα, γίνονται οι κυριότεροι διασπορείς του ιού» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Κλείνοντας, διευκρίνισε πως η απόφαση τους για τον εμβολιασμό των παιδιών ήταν ομόφωνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα