Πέφτουν οι υπογραφές για την κατασκευή τερματικού ΦΑ στο Βασιλικό

Αντίστροφα μετρά η κλεψύδρα για την υπογραφή της πολυσυζητημένης συμφωνίας κατασκευής τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό, που θα ανοίξει τον δρόμο για παραγωγή ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, στο Προεδρικό Μέγαρο στήνουν ειδική τελετή αύριο στις 11:00 το πρωί, στην παρουσία του υπoυργού Ενέργειας.

Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται ένας οργασμός διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, με εκπροσώπους μάλιστα τόσο της ΔΕΦΑ

όσο και της κινεζικής κοινοπραξίας να βρίσκονται εδώ και μέρες στο νησί μας, προκειμένου να μελετήσουν τα συμβόλαια πριν τις υπογραφές.       

Συνεπώς, με την υπογραφή των συμβολαίων, "κλειδώνει" και η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αποϋγροποίησης φυσικού αερίου. 

Ο περιβόητος μεταφορέας υγροποιημενου φυσικού αερίου, ονόματι “Galea”. 

Η πλωτή μονάδα σχεδιάζεται να λειτουργήσει το 2021 - χρονιά κατά την οποία αναμένεται και η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο. 

Το συνολικό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας της πλωτής μονάδας υπολογίζεται γύρω στα 260 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα 260 εκατ. Ευρώ τα 101 εκατ. θα διατεθούν από την Ε.Ε.. Άλλα 43 εκατ. θα προέλθουν από τη συμμετοχή της ΑΗΚ στην Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου, και τα υπόλοιπα 116 εκατ. από δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα