ΥΠΑΜ για κοινή άσκηση: Δεν δίνει το μήνυμα στρατικοποίησης της περιοχής(VIDEO)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» μίλησε το βράδυ της Πέμπτης (12/12) ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος σχολίασε τη σημασία της κοινής άσκησης Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας.

«Το μήνυμα σε καμία περίπτωση δεν αφορά τη στρατικοποίηση του όλου ζητήματος. Το μήνυμα που στέλνεται είναι καταρχήν στην απόλυτη, στενή συνεργασία της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου

με στόχο την ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο κος Αγγελίδης.

Πρόσθεσε πως, στέλνεται επίσης το μήνυμα ότι όλοι έχουν ως κύριο μέλημα το αίσθημα της σταθερότητας και της ασφάλειας.

«Εδώ και αρκετό καιρό προβάλλουμε την παρανομία και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας. Τώρα προκύπτει, ότι με την εξέλιξη των γεγονότων, επηρεάζονται και άλλοι. Μ΄ αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια δυναμική που θα πρέπει ουσιαστικά να ενισχύσει την πίεση. Να ταυτιστεί στο τέλος της ημέρας η Τουρκία με τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

Επίσης ο κος Αγγελίδης ανέφερε πως, «μέλημά μας, στα πλαίσια της αναβάθμισης της στρατηγικής συνεργασίας αυτών των χωρών, θα δούμε στο μέλλον και άλλες ασκήσεις, οι οποίες θα έχουν σχέση και με την συνεχή αναβάθμιση επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς και του Πολίτικού Ναυτικού».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα