Παυλόπουλος: Το φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε σήμερα το «φώς της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι» που απειλεί όλον τον κόσμο, και ιδιαίτερα την Ελλάδα με την οικονομική κρίση.

Μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στην Δεξαμενή Αθηνών στο Κολωνάκι, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Εύχομαι το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης,

το Φως της αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, να διαλύσει το σκοτάδι, που απειλεί την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό στη Χώρα μας, στην Ευρώπη και σ’ολόκληρο τον Πλανήτη. Και για τη χώρα μας, εύχομαι αυτό το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττουν την κοινωνία μας, και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά», πρόσθεσε.

Την τελετή παρακολούθησε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, σε αντίθεση με πέρυσι δεν πήγε στον Πειραιά όπου εκ παραδόσεως γίνεται η επίσημη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων. Τότε, ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος σε προεκλογική περίοδο και προ των πυλών της εξουσίας, είχε λάβει στα χέρια του από τους ιερείς ένα περιστέρι και το άφησε να πετάξει.

Η φωτογραφία εκείνη προβλήθηκε εκτενώς σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, και θεωρήθηκε ως «προάγγελος της επερχόμενης νικής του ΣΥΡΙΖΑ» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Φέτος, δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον Πρωθυπουργό να αποφάσισε σκοπίμως να μην παραβρεθεί στον καθαγιασμό των υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας λόγω δυσαρέσκειάς του για την αρνητική στάση που τήρησε δημόσια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης που, μεταξύ άλλων, νομιμοποιεί και τη σχέση μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Μητροπολίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων».

Στην τελετή που έγινε σήμερα στην Δεξαμενή Αθηνών, όπου ήταν το παλιό υδραγωγείο της πόλης, δεν έπεσε κανείς στα νερά, απλώς ερρίφθη ο σταυρός δεμένος με μια κορδέλα. Εκ μέρους της κυβέρνησης παρέστη ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Ο κ. Παυλόπουλος, τον οποίο υποδέχτηκε στην Δεξαμενή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρέστη νωρίτερα και στην Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη. Παρόντες εκεί ήταν και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Κικίλιας και Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι και οι κύριοι Καρράς και Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

Στον καθαγιασμό των υδάτων στην ακριτική Χίο για πρώτη φορά συμμετείχε και σκάφος της Frontex, όπως και το ναυαγοσωστικό Aegis το οποίο επιχειρεί σε διασώσεις προσφύγων και μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην προκυμαία της πόλης για να παρακολουθήσει την καθέλκυση του Σταυρού, σε μία τελετή με έντονο συμβολισμό καθώς στα ίδια νερά γράφονται καθημερινώς τραγικές ιστορίες προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φύγουν από εμπόλεμες πατρίδες και να βρουν αλλού καλύτερη και πιο ειρηνική ζωή.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα