Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει τις διαπραγματεύσεις για λύση

H Ελλάδα στηρίζει πλήρως την υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήρια επιστολή του στον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 56ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα ήθελα να σας απευθύνω

τις θερμότερες ευχές μου για την πρόοδο και την ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του αδελφού κυπριακού λαού.

Ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός με την εκάστοτε Κυπριακή Κυβέρνηση συνιστά κ. Πρόεδρε ακρογωνιαίο λίθο και διαρκές μέλημα της πολιτικής της Ελλάδας στο Κυπριακό.

Αταλάντευτος κοινός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής και η επίτευξη συνολικής και εθνικά αποδεκτής, βιώσιμης και δίκαιης συμφωνίας επίλυσης του μεγάλου αυτού διεθνούς ζητήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν τη βάση της επιδιωκόμενης συμφωνίας λύσης, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια και η οποία δεν νοείται χωρίς την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων.

Για την επίτευξη της επιδιωκόμενης λύσης, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία, την οποί διευθύνετε εσείς κ. Πρόεδρε. Εύχομαι να δικαιωθεί πλήρως η διαπραγματευτική σας προσπάθεια και προσβλέπω στην επιτυχία της, καθώς, παρά τις απογοητεύσεις του παρελθόντος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες, οι δικοινοτικές συνομιλίες παραμένουν η μόνη καθολικά αποδεκτή μέθοδος επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει, σας διαβεβαιώ, να παρέχει σταθερά τη συνδρομή και την υποστήριξη της στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα