ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Πράσινο από τα μέλη για λήψη απεργιακών μέτρων

Τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) εξουσιοδότησαν σήμερα την ηγεσία τους να αποφασίσει τη λήψη απεργιακών μέτρων, εάν το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων κατατεθεί στη Βουλή, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των φορέων Νοσηλευτικής.

Σε ανακοίνωση της, η Συντεχνία αναφέρει ότι τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ εξουσιοδότησαν σήμερα, με ποσοστό 96%, το Δ.Σ. της Συντεχνίας τους να αποφασίσει τη λήψη απεργιακών μέτρων, όταν και όποτε κριθεί αναγκαίο, σε περίπτωση που η επίσημη πλευρά καταθέσει

στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των φορέων Νοσηλευτικής.

«Οι Νοσηλευτικοί Φορείς έχουν καταθέσει από κοινού τις θέσεις και εισηγήσεις τους αναφορικά με το προσχέδιο του Νομοσχεδίου, και έχουν διατυπώσει τις ανησυχίες τους για τις αρνητικές επιπτώσεις της αυτονόμησης τόσο για τις υπηρεσίες υγείας και το κοινό όσο και για το προσωπικό.

Με την ψήφο τους οι νοσηλευτές έδωσαν ένα σαφές μήνυμα προς τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση πως εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των εργαζομένων, η αντίδραση της ΠΑΣΥΝΟ θα είναι δυναμική και άμεση», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα